Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
29 мар
2018
 
 

Обемът на пазара за сигурност като услуга е достигнал $4 млрд.

Софтуерът и хардуерът все още формират по-голямата част от пазара.

8170 прочитания

С 21% се е увеличил пазарът на сигурност като услуга през 2017 г., съобщи Canalys. Обемът е достигнал 4 млрд. долара благодарение възприемането на корпоративни облачни решения. Междувременно цялостният пазар на решения за сигурност е достигнал 31 млрд. долара, нараствайки с 10 на сто.

Също така, ръстът в сектора на услугите е бил двойно по-висок, спрямо този на сегмент, където доставките на софтуер и хардуер са нараснали със съответно 5% и 10%, достигайки общо 27 млрд. долара през 2017 г.

Обемът на пазара за сигурност като услуга е достигнал $4 млрд.

Прочетете още: 100 експерти преминаха обучение на ICANN по киберзащита

“През миналата година доставчици като Cisco, McAfee и Trend Micro са подсилили облачните си предложения, които сега включват повече продукти и почти едни и същи функционалности, които се доставят на клиентите при закупуване на софтуерен лиценз.”, обяснява Клаудио Станке, анализатор в Canalys.

От компанията очакват ръстът на SaaS (софтуер като услуга) да е налице и през 2018 г. и 2019 г., като през това време доставчиците ще продължават да подобряват своите предложения и методи за доставка. Въпреки това обаче хардуерът и софтуерът ще продължават да бъдат най-значителната част от сумарния пазар на решения за сигурност.

Canalys съобщават още, че възприемането на SaaS се задвижва от многобройните предимства на този модел в сравнение с традиционното софтуерно лицензиране. Промените на пазара са накарали доставчиците да опреснят прогнозите си за 2018 г. Анализаторите дават за пример Symantec, която пък не е изпълнила плана си за 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас