Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 мар
2018
 
 

Plantronics придобива Polycom за $2 млрд.

8098 прочитания

Производителят на слушалки Plantronics си купува сериозна част от пазара на обединени комуникации, придобивайки доставчика на решения за видео конференции Polycom. Сумарната стойност на сделката е 2 млрд. долара.

Тя включва плащане на 948 млн. долара в брой, както и 6,3 млн. акции на Plantronics, чиито нетен дълг се оценява на 690 млн. долара. Акционерите на Polycom ще притежават общо 16 на сто от обединената компания.

Polycom

Прочетете още: Обединените комуникации разчитат все повече на изкуствения интелект

Придобиването на Polycom отваря възможности за Plantronics да се развива в сферата на комуникациите и пазара на решения за съвместна работа, осигурявайки по-широко портфолио от допълващи се продукти и услуги.

Пазарът на решения за сътрудничество се оценява на около 39,9 млрд. долара и е движен от иновации в сферите на видеото, аудиото, анализите на данни и свързаните с тях услуги.

По думите на главния изпълнителен директор на Plantronics, Джо Бъртън, придобиването на Polycom ще позволи на компанията да предложи цялостно портфолио от продукти за комуникации и съвместна работа. Директорът на Polycom, Мери Макдоуъл, пък допълва, че обединението на двете организации ще разшири кръга от решения, достъпни за клиентите и партньорите.

Припомняме, че през април 2016 г. в се появиха съобщения, че Mitel планира да придобие Polycom. Цитираната тогава сума отново бе 2 млрд. долара. До такава сделка обаче така и не се стигна.

Настоящото придобиване вече е получило одобрението от бордовете на двете компании. Предстои получаване на разрешение от регулаторните органи.

Cisco и Polycom държат 78% от световния пазар на т.нар. телепрезънс решения, съобщи наскоро Synergy Research Group. Техният сумарен дял е над 75 на сто вече шест тримесечия. През втората половина на 2017 г. на Cisco са се падали 55% от пазара, а на Polycom – 23%.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас