Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
29 мар
2018
 
 

Телерик Академия стартира професионална програма с Java и Android

Кандидатстването е отворено до 27 април, а ранната регистрация - до 20 април

9317 прочитания

Телерик Академия започва прием за професионалната програма Telerik Academy Alpha. За първи път обучението, което стартира на 28 май, ще акцентира едновременно върху технологиите Java и Android.

Кандидатстването по програмата е отворено до 27 април, като ранната регистрация е до 20-то число същия месец. Желаещите е необходимо да подадат CV на сайта на Телерик Академия, след което да се явят на входен изпит по основи на програмирането с Java и да преминат през допълнителен когнитивен тест. Не се изискват задълбочени предварителни познания, нито предишен опит в областта на програмирането. Подготвителни материали за приемния изпит могат да бъдат намерени на сайта на Академията.

„Основният фокус на програмите ни е върху качеството на обучението и успешната реализация на нашите курсисти. Затова въпреки високия интерес запазваме размера на групите ни до 30-35 души. Заради силните кандидатури в стартиралата преди дни програма с Java, организираме извънредно ново издание този път с Java и Android, което ще открие още повече професионални възможности за участниците“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

Фокус върху практиката

Telerik Academy Alpha подготвя младши софтуерни специалисти за летящ кариерен старт в ИТ индустрията. В рамките на шест месеца участниците изграждат практически опит и знания, отговарящи на нуждите на бизнеса, като работят по проекти и в условия, близки до реалната работна среда. Те преминават задълбочени технологични курсове както и трейнинги за развитие на личностните и комуникационни умения с продължителност 440 часа.

Персонализиран подход на обучение

Програмата заменя традиционния лекционен формат на преподаване с персонализиран подход на обучение, при който трейнърите влизат в ролята на ментори и фасилитатори на обучението. Заедно с това участниците получават подготовка и насоки при процеса на кандидатстване за работа от HR специалисти, които целят да подпомогнат персоналното и кариерно развитие на участниците.

По-бърз кариерен старт

След завършване на програмата курсистите ще разполагат с необходимите знания и умения, за да започнат работа като уеб програмисти с Java и разработчици на мобилни приложения с най-популярната в света операционна система за мобилни устройства Android. Те могат да стартират кариерата си при един от 30-те партньори на Телерик Академия, без да заплащат своето обучение, или в друга технологична компания и самостоятелно да покрият таксата за получената подготовка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас