“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
23 мар
2018
 
 

»“ поделението на Kaufland организира ученическа »“ олимпиада

 омпани€та създаде стипендиантска програма за ученици от ѕрофесионалната гимнази€ по компютърни технологии и системи в ѕравец

14219 прочитани€

»“ олимпиада за ученици от ѕрофесионалната гимнази€ по компютърни технологии и системи в гр. ѕравец организира за първи път »“ поделението на Kaufland - Kaufland Service. ¬ състезанието на 22 март 2018 г. са се включили 59 ученици от гимнази€та, демонстрирайки възможностите. ¬ тази първа олимпиада са участвали ученици от всички класове в професионалното училище.  омпани€та е акцентирала върху програмиране на Java, но за решаване на задачите учениците са имали право да изберат всеки друг обектно-ориентиран език, в който се чувстват силни.

»ван √еоргиев, мениджър на Kaufland Service, и “рифон “рифонов, директор на ѕрофесионалната гимнази€ по компютърни технологии и системи в ѕравец (снимка: Kaufland Service

»ван √еоргиев, мениджър на Kaufland Service, и “рифон “рифонов, директор на ѕрофесионалната гимнази€ по компютърни технологии и системи в ѕравец (снимка: Kaufland Service)

„–езултатите ще бъдат преглеждани от жури в състав - “рифон “рифонов, директор на ѕрофесионалната гимнази€ по компютърни технологии и системи, и трима от най-добрите професионалисти в областта на Java решени€та и мобилните приложени€ - представители на Kaufland Service”, допълват организаторите. ѕетте участника с най-висок резултат от олимпиадата получават годишна стипенди€, предоставена от Kaufland Service.

»“ центърът към Kaufland Service в —офи€ бе открит в кра€ на 2016 г. след оценка на »“ сектора и потенциала на страните от групата, а Kaufland Service е един от основните доставчици на »“ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group.  ато част от международна структура всички отдели на »“ центъра в Ѕългари€ работ€т в синерги€ и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от √ермани€.

»ван √еоргиев, мениджър на Kaufland Service, представ€ стипендиатската програма пред учениците от ѕрофесионалната гимнази€   по компютърни технологии и системи в ѕравец (снимка: Kaufland Service)

ќлимпиадата дава началото на атрактивна стипендиантска програма за ученици от гимнази€та в ѕравец. ќсвен финансова подкрепа, програмата дава допълнителни възможности за най-мотивираните ученици. „ омпани€та улесн€ва професионалното им развитие и реализаци€ чрез консултиране, менторство, стаж по специалността и възможност за работна реализаци€ веднага след завършване на гимназ舓, об€сн€ват от Kaufland Service. —типендиантите ще имат възможност да посещават специализирани професионални работни семинари по SAP, Mobile, Data Science, SQL & IT Security, организирани от Kaufland Service.

„—таването на стажант в програмата води до подписване на посто€нен трудов договор с Kaufland Service IT Hub за започване на работа в компани€та веднага след завършване на образователната степен за период от поне 2 години“, пише в услови€та на стипендиантската програма KiT на Kaufland Service EOOD.

—типендиите са за 5 стипендианта на година, като за за ученици, преминаващи в 11 клас, годишни€т размер е 2700 лв. (или по 300 лв. месечно), а за ученици, преминаващи в 12 клас, стипенди€та е 4500 лв. годишно (или по 500 лв. на месец). —типенди€та е осигурена е за 9 учебни месеца - от 1 ноември до 31 юли включително, и ще бъде изплащана на всеки 3 месеца по банков път.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас