Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
20 мар
2018
 
 

Хакерска група е крала пари от игрални автомати чрез подменен софтуер

Организираната престъпна група действала в игрални зали и казина на територията на цяла Бълагрия, добавят от отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП.

9388 прочитания

Организираната престъпна група, която е променяла софтуера на игрални автомати в казина и игрални зали в цялата страна, е била „неутрализирана“ при специална операция на служители от отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, като акцията е била ръководена от Софийска районна прокуратура, съобщиха от МВР.

Групата била изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, чрез който е „изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери“, е установило разследването.

Снимка от изложението за игрални автомати в София. Снимка: Георги Кожухаров

Прочетете още: 10 технологии с по-ужасяващи сценарии от Хелоуин

„Групата е действала изключително конспиративно и професионално, а всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един е симулирал участие в хазартните игри, друг е контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно–информационните данни в софтуера на хазартните автомати“, поясняват от МВР.

По време на специалната операция са задържани четирима непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от задържаните и от автомобилите им са били иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

„Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК“, допълват от МВР.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас