“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
15 мар
2018
 
 

ƒиректорът на развойни€ център за »“ на  ока- ола у нас посети “”-—офи€

7424 прочитани€

ƒиректорът на нови€ –азвоен център за информационни технологии на компани€та  ока- ола в —офи€, ∆ел€зко ѕетров, се срещна с над 60 студенти, специализанти и преподаватели в “ехнически€ университет в —офи€. “ой представи възможностите за професионална реализаци€ в ÷ентъра, чието откриване бе об€вено в кра€ на 2017 г. “огава компани€та анонсира, че —офи€ е избрана за основаването на –егионален »“ развоен център, който ще предостав€ услуги за ≈вропа, Ѕлизки€ »зток и јфрика и за редица глобални инициативи на компани€та  ока- ола.

“ова е третото по големина и обем на предостав€ните услуги звено на компани€та, ко€то разполага с подобни ценрове в —јў, ћексико, —ингапур и др.  ока- ола ще създаде 130 нови работни места. ќт компани€та допълват, че на служителите ще бъдат предоставениредица възможности за обучение, развитие и кариерно признание.

∆ел€зко ѕетров

„»скаме да предоставим възможности за успешна кариера в Ѕългари€, както и за сътрудничество с високо квалифицирани иновативни екипи от цели€ св€т", коментира ∆ел€зко ѕетров, директор на развойни€ център за информационни технологии в —офи€.

ѕо време на своето посещение ѕетров представи основните сфери на дейност на –азвойни€ център – софтуерни решени€ за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложени€, обучени€, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както и технологични решени€ за маркетингови, финансови и технически функции на компани€та. ÷ентърът е партньор и с българските офиси на водещи компании като SAP, ATOS и Microsoft и планира да разшири партньорската си мрежа.

„Ќие не решаваме технологични проблеми, а използваме технологиите, за да разрешаваме бизнес проблеми. Ќашата миси€ е да създадем гъвкавост и мащаб на бизнеса чрез най-съвременните дигитални платформи, за да можем да предоставим възможност на  ока- ола и на партньорските ни компании да се възползват от най-добрите глобални услуги в сферата.“, добави ѕетров.

—истемата на  ока- ола има дълга истори€ в Ѕългари€ и нейното присъствие и инвестиции са неразделна част от местната икономика, подчертават от компани€та. ƒнес системата на  ока- ола в Ѕългари€ осигур€ва 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пр€к работодател на 2100 души, като общото въздействие върху заетостта е 19 200 работни места, представл€ващо 0,6% от работната сила в страната. »зградени две модерни съоръжени€ за производство на напитки и минерална вода в градовете  остинброд и Ѕанк€. ѕрез годините на успешна дейност в Ѕългари€  ока- ола е инвестирала над 550 милиона у нас.

ќт компани€та допълват още, че откриването на нови€ »“ развоен център в —офи€ потвърждава както виждането ѝ за перспективите в Ѕългари€, така и ангажимента за по-нататъшно разшир€ване на дейността й у нас.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас