Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
12 мар
2018
 
 

Предстои хакатон посветен на годишнина от създаването на ТУЕС

12227 прочитания

Над 200 ученици от 8 до 12 клас ще участват в тридневното състезание по програмиране на тема „Старо училище, нови технологии“ (Old School / New Technologies). Това ще е четвъртото издание на хакатона Hack TUES, с който ще бъде отбелязана 30-тата годишнина от създаванет Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически универститет – София.

Официалното откриване на Hack 30xTUES е на 15 март, четвъртък, от 19:00 ч. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Най-успешните проекти ще бъдат наградени в неделя, 18 март, от 19:00 ч. на същото място.

Предстои хакатон посветен на годишнина от създаването на ТУЕС

Прочетете още: До 15 март се кандидатства за хакатон на Paysafe България

Хакатонът е състезание за програмиране, в което отбори с три до пет участника за два или три дни създават от нулата свой ИТ проект по зададена тема и го представят пред професионално жури. Според организаторите тазгодишното издание, Hack 30xTUES, е най-мащабният до момента ученически хакатон в ТУЕС. Състезанието ще въвлече почти половината настоящи ученици в училището.

Hack 30xTUES е уникално събитие не само, защото е организирано изцяло от ученици за ученици, но и защото дава на участниците възможност за изява, незабравими спомени и емоции, и мотивация за развитие. Учениците придобиват нови знания, умения за работа в екип, комуникационни и презентационни умения, както и ценни контакти с ИТ професионалисти.

Сред отличените проекти в предишните издания са забавни игри и уеб приложения, проекти за 2D симулация на генетичен алгоритъм, робот, който рисува по зададена картинка цифрови и аналогови схеми, рисуване с движения на ръката пред камера, програма, която табулира изсвирена мелодия, приложение за медицински работници, приложение за синхронизирано изпълнение на песни, игра за насърчаване на физическата активност, автоматизирана оценка на тестове, визуализация на код с блок-схеми и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас