Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 мар
2018
 
 

Един от създателите на Uber стартира фонд за рисков капитал

Травис Каланик ще създаде фонд за рисков капитал, наречен 10100 Fund.

7959 прочитания

Един от създателите на Uber стартира фонд за рисков капитал

Травис Каланик – един от основателите и бивш изпълнителен директор на Uber, стартира нов инвестиционен фонд, наречен 10100 Fund.

Според съобщението в неговия профил в Twitter новият фонд ще се фокусира върху широкомащабно създаване на нови работни позиции. Сферите, в които ще се инвестира, са няколко, включително недвижими имоти, електронна търговия и иновации в Китай и Индия.

Всъщност напоследък Каланик работи доста в тази насока, като се среща с бордовете на директорите на младите компании и организира работата, свързана с инвестициите и организациите с нестопанска цел.

Вероятно Каланик ще инвестира в стартъп компании с между 10 и 100 служители, откъдето всъщност идва и името на новия фонд.

Ако информацията е вярна, се очаква Каланик да продаде около една трета от своите дялове в Uber. Имайки предвид оценката на SoftBank Group от 48 млрд. долара за Uber, това означава, че 29% от акциите, които Каланик иска да продаде, ще струват около 1,4 млрд. долара. С други думи в момента той разполага с доста средства, които може свободно да управлява.

Каланик се оттегли от Uber миналия юни, но остана в борда на директорите на компанията и в момента притежава 10% акциите в нея.

Ако сделката стане реалност, то Каланик ще се превърне в милиардер. А с последното си начинание един той ще се върне към това, което добре познава – а именно създаването на стартъп компании.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас