Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 мар
2018
 
 

Един от създателите на Uber стартира фонд за рисков капитал

Травис Каланик ще създаде фонд за рисков капитал, наречен 10100 Fund.

8424 прочитания

Един от създателите на Uber стартира фонд за рисков капитал

Травис Каланик – един от основателите и бивш изпълнителен директор на Uber, стартира нов инвестиционен фонд, наречен 10100 Fund.

Според съобщението в неговия профил в Twitter новият фонд ще се фокусира върху широкомащабно създаване на нови работни позиции. Сферите, в които ще се инвестира, са няколко, включително недвижими имоти, електронна търговия и иновации в Китай и Индия.

Всъщност напоследък Каланик работи доста в тази насока, като се среща с бордовете на директорите на младите компании и организира работата, свързана с инвестициите и организациите с нестопанска цел.

Вероятно Каланик ще инвестира в стартъп компании с между 10 и 100 служители, откъдето всъщност идва и името на новия фонд.

Ако информацията е вярна, се очаква Каланик да продаде около една трета от своите дялове в Uber. Имайки предвид оценката на SoftBank Group от 48 млрд. долара за Uber, това означава, че 29% от акциите, които Каланик иска да продаде, ще струват около 1,4 млрд. долара. С други думи в момента той разполага с доста средства, които може свободно да управлява.

Каланик се оттегли от Uber миналия юни, но остана в борда на директорите на компанията и в момента притежава 10% акциите в нея.

Ако сделката стане реалност, то Каланик ще се превърне в милиардер. А с последното си начинание един той ще се върне към това, което добре познава – а именно създаването на стартъп компании.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас