Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
07 мар
2018
 
 

Qualcomm напът да уредят патентен спор с Huawei?

Очаква се двете компании да постигнат споразумение в рамките на следващите няколко седмици

8364 прочитания

Производителят на чипове Qualcomm Inc. е започнал разговори за уреждане на патентен спор с китайската компания Huawei Technologies Co., като се очаква двете страни да постигнат споразумение в рамките на следващите няколко седмици, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати със случая. Засега от двете компании отказват да коментират развитието на разговорите.

Прочетете още: Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Припомняме ви, че Qualcomm отблъсква враждебна оферта за придобиване на стойност 120 млрд. долара от страна на Broadcom Ltd. Тогава от Broadcom заявиха, че, ако поемат управлението на базираната в Сан Диего компания за производство и разработка на чипове за мобилни устройства, ще изгладят противоречивите им отношения с потребителите. Именно това накара Qualcomm да се опита да отговори като сама се справи с тези спорове.

Qualcomm е в спор с двa от големите си клиенти на патентни лицензи - Apple Inc и неназован към момента лицензополучател, който е спрял да плаща авторски и лицензионни такси през април 2017 г. Според анализаторите втората компания е именно Huawei. Тази теза придоби още по-голяма тежест през януари, когато от Qualcomm обявиха, че са постигнала набор от споразумения за лицензиране и научни изследвания със Samsung Electronics Co Ltd., което изключва възможността некоректния платец да е южнокорейската компания.

По време на среща с инвеститори през януари, главният консултант на Qualcomm Дон Розенберг заяви, че компанията все още води разговори с мистериозния си клиент, които не са спирали от възникването на спора. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас