Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
07 мар
2018
 
 

Qualcomm напът да уредят патентен спор с Huawei?

Очаква се двете компании да постигнат споразумение в рамките на следващите няколко седмици

7850 прочитания

Производителят на чипове Qualcomm Inc. е започнал разговори за уреждане на патентен спор с китайската компания Huawei Technologies Co., като се очаква двете страни да постигнат споразумение в рамките на следващите няколко седмици, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати със случая. Засега от двете компании отказват да коментират развитието на разговорите.

Прочетете още: Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Припомняме ви, че Qualcomm отблъсква враждебна оферта за придобиване на стойност 120 млрд. долара от страна на Broadcom Ltd. Тогава от Broadcom заявиха, че, ако поемат управлението на базираната в Сан Диего компания за производство и разработка на чипове за мобилни устройства, ще изгладят противоречивите им отношения с потребителите. Именно това накара Qualcomm да се опита да отговори като сама се справи с тези спорове.

Qualcomm е в спор с двa от големите си клиенти на патентни лицензи - Apple Inc и неназован към момента лицензополучател, който е спрял да плаща авторски и лицензионни такси през април 2017 г. Според анализаторите втората компания е именно Huawei. Тази теза придоби още по-голяма тежест през януари, когато от Qualcomm обявиха, че са постигнала набор от споразумения за лицензиране и научни изследвания със Samsung Electronics Co Ltd., което изключва възможността некоректния платец да е южнокорейската компания.

По време на среща с инвеститори през януари, главният консултант на Qualcomm Дон Розенберг заяви, че компанията все още води разговори с мистериозния си клиент, които не са спирали от възникването на спора. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас