Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
07 мар
2018
 
 

37% от новите коли в Норвегия са електромобили

Делът на електромобилите все още е под 2,3% на големите автомобилни пазари.

7486 прочитания
Страница 1 от 2

Електрическата мобилност е бъдещето, или поне това показват стратегиите на водещите автомобилни производители. Те ще покажат на Женевския автосалон най-новите си концептуални автомобили и дизайни на бъдещи серийни модели.

Там Volkswagen ще представи своя концептуален модел I.D. Vizzion, немският отговор на Tesla Model S. Идеята на седана е да осигури по-дълъг пробег, а не голяма двигателна мощност. Интересен детайл в концепцията на инженерите на VW e, че волан липсва, така че този модел ще представи и визията на германците за автономно шофиране.

Основателят на Italdesign Джорджето Джуджаро ще покаже 4-врата версия на електромобила Sibylla, разчитащ на технологията на китайската компания за възобновяема енергия Envision, която позволява много по-ефективно управление на електроенергията. Според Envision колата Sibylla използва технология тип Интернет на нещата, за да се синхронизира с енергийната екосистема. Концептуалният електромобил се задвижва от 4 електромотора, всеки от които „отговаря“ за едно колело. Общата мощност на тези мотори е 536 bhp, която би позволила на колата да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост е 200 км/ч. Капацитетът на батериите е 100 кВч, като според италианския дизайнер той е достатъчен за пробег от 450 км.

Прочетете още: BYTON и Aurora ще си партнират в сферата на автономните електромобили

Концептуалният електромобил на Джорджето Джуджаро Sibylla

Пазарът на колите

с електрическо задвижване обаче все още е твърде малък. По данни на сайта Statista, събрани от асоциациите на автомобилните компании и други индустриални групи, продажбите на коли само с електрически двигатели (т.нар. plug-in) представляват под 2,3% от общите продажби на нови автомобили на петте най-големи пазари през 2017 г. (като са включени и хибридните модели). Китай остава най-големият пазар за пътнически електромобили с почти 580 хиляди продадени броя, но техният дял там остава 2,3%.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас