“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
02 мар
2018
 
 

‘едераци€ на » “ клъстерите ще подпомага цифровото развитие на Ѕългари€

Ўест клъстера от сектора на информационните и комуникационни технологии подписаха ’арта, обедин€ват усили€ за развитие на иновациите, дигиталните технологии и бизнеса

10674 прочитани€

Ўест от » “ клъстерите у нас се обедин€ват във ‘едераци€ на » “ клъстерите за цифрово бъдеще на Ѕългари€, ко€то ще има за цел да се бори с най-големите предизвикателства пред »“ бизнеса в страната - липса на единна политика за институционална подкрепа, трудности пред финансирането и развитието на клъстерни€ подход, непълното разбиране на рол€та на дигиталните технологии при навлизането на концепци€та »ндустри€ 4.0 и др.

 

ѕрочетете още: Ќов портал ще свързва български »“ специалисти с германски компании

”чредителите на ‘едераци€та са едни от най-активните организации в сектора - ‘ондаци€  лъстер »нформационни и  омуникационни “ехнологии, Ѕългарски клъстер “елекомуникации, » “  лъстер – ¬арна, » “  лъстер – ѕловдив, » “  лъстер – Ѕургас и Ѕългарски “ехнологичен  лъстер  одиа. ќчаква се съвсем скоро към ‘едераци€та да се присъедин€т и други клъстерни организации.

”чредителите коментираха, че са обединени от мнението, че прилагането на дигиталните технологии и насърчаването на иновациите са основни предпоставки за увеличаване конкурентоспособността на българската икономика и създаването на устойчиво икономическо и социално развитие на страната.

‘едераци€та ще работи за ускорено прилагане на концепци€та, принципите и инструментите на »ндустри€ 4.0 в Ѕългари€, като предпоставка за икономически растеж и конкурентоспособност, ще насърчава конкурентоспособността на българските малки и средни предпри€ти€ чрез прилагане на дигитални технологии, ще подпомага образователната система в Ѕългари€ чрез внедр€ването на съвременни процеси, технологии и програми с цел придобиване на адекватни познани€ и умени€ от подрастващите.

 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас