Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
02 мар
2018
 
 

Дискусия на ЕК с онлайн въпроси ще обсъжда качеството на храните в ЕС

На срещата в София еврокомисар Витянис Андрюкайтис ще представи интегрирания подход на Европейската комисия в тази област.

9342 прочитания

Публична дискусия за качеството на храните в страните от Европейския съюз и интегрираният подход в тази област на Европейската комисия, организира на 8 март в София Представителството на ЕК у нас. В дискусията в Гранд Хотел София, която ще продължи около час и половина, ще участва Витянис Андрюкайтис, европейски комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните, и Десислава Танева, председател на комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.

Прочетете още: Малките компании могат да участват в създаването на стандарти

По време на гражданските диалози участниците могат свободно да задават своите въпроси към участващия представител на Европейската комисия. Въпроси се приемат и онлайн, тъй като диалозите обикновено се излъчват на живо в интернет, обясняват от Представителството на ЕК.

„Европейските граждани трябва да имат достъп до безопасни и здравословни храни, отговарящи на най-високите стандарти. За целта Европейската комисия разработи интегриран подход, който цели гарантиране както защитата на живота и здравето на човека, така и защита на интересите на потребителите и лоялната търговия с храни, като се вземат предвид здравето на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и околната среда“, допълват от представителството.

Събитието е със задължителна предварителна регистрация онлайн, като линкът ще бъде достъпен до 12:00 часа на 7 март 2018 г. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата. Европейската комисия насърчава пряката комуникация между европейските комисари и гражданите. От януари 2015 г. досега са организирани над 500 диалога в над 160 града в Европейския съюз. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас