Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
01 мар
2018
 
 

Google пусна ресурси за самообучение на тема изкуствен интелект

10129 прочитания

Днес за изкуствен интелект (AI) се говори навсякъде – от бизнес решенията, до потребителските продукти. Паралелно с това много хора все още не разбират какво точно се крие зад този термин. В същото време на практика всички са съгласни, че ИИ, машинното учене и т.н. ще са от огромна полза за бизнесите в бъдеще.

За да се справят с този проблем, както и за да рекламират своите продукти, Google стартира образователен сайт, наречен Learn with Google AI. В него са сбрани материали, чиято цел е да помогнат на хората да разберат основните концепции, стоящи зад машинното учене и как то се прилага за справяне с реални проблеми. Информацията е с техническа насоченост, но би могла да е от полза на хора с най-различна подготовка. 

Източник: Google

Прочетете още: Какво е бъдещето на изкуствения интелект?

Най-интересната част от сайта вероятно е т.нар. Machine Learning Crash Course, който е започнат като вътрешен ресурс за служителите на компанията. Сега 15-часовият курс вече е достъпен за всички.

От Google подчертават, че курсът може да бъде преминат и разбран от всички, но за да се извлече максимумът от него човек все пак трябва да разполага с известна математическа “подложка” и да има базови познания по програмиране.

Това се очертава да се само началото на дългосрочна стратегия. Планира се добавяне на още курсове и материали, като от компанията не крият амбицията си да превърнат сайта в ядро на обученията на тема изкуствен интелект и машинно обучение.

“ИИ може да решава комплексни проблеми и има потенциала да трансформира цели индустрии, което означава че е много важно ИИ да отразява широк кръг човешки гледни точки и нужди”, споделя Зъри Кемп, технически програмен мениджър в Google в нещо като предговор към Learn with Google AI.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас