Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
27 фев
2018
 
 

Операторите да фокусират 5G усилията си в 10 ключови сектора

Доставчиците на телекомуникационни услуги могат да вдигат с още 36% планираните приходи чрез нови 5G базирани услуги, прогнозира доклад на Ericsson

6427 прочитания
Страница 2 от 2

За по-голямо удобство те са групирани в клъстери, като са описани възможностите за вдигане на приходите и начините за преодоляване на предизвикателствата пред внедряването на все още развиващата се технология.

На тази база Ericsson е създала подробно ръководство за операторите как да се справят с редица предизвикателства, подчертавайки как да бъдат разгърнати сценариите за внедряване на технологията, така че индустриалните потребители да се възползват от пълния потенциал на цифровизацията.

Приходите от дигитализацията за ИКТ индустрията ще растат с 13,6% годишно за периода от 2016 до 2026 г., докато приходите на операторите от днешните им услуги ще растат едва с 1,5% на година. Тъй като 5G свързаността ще става все по-важна за всички видове индустрии, тя създава и по-широки бизнес перспективи за операторите. От цялата добавена стойност, асоциирана с 5G, през 2026 г., до 47% може да бъде доставена от оператори. Ericsson е идентифицирала в 9 клъстера около 90 на сто от „адресируемия“ бизнес потенциал на технологията. От тях най-големият клъстер е автоматизацията на процесите в реално време, който може да осигури до 101 млрд. долара през 2026 г. Големи шансове за успех имат и усъвършенстваните видео услуги, чийто потенциал за допълнителни приходи се оценява на 96 млрд. долара.

Тестовете за различните сценарии за използване на 5G започват още пред тази 2018 г., като дейностите в тази насока бързо ще набират повече играчи и партньори. Над 70% от компаниите, участващи в тези първи експерименти, планират да въведат технологията в реална експлоатация през 2021 г. В продуктивен режим най-вероятно ще влязат още през 2020 г. системите в енергетиката, промишлеността, обществения транспорт и финансовите услуги. Тези сектори ще предприемат по-бързи стъпки към 5G главно, за да се възползват от предимството на пионерите (73% от анкетираните), за да се позиционират като индустриален иноватор (54%), и/или да се възползват по-добре от предимствата на цифровата трансформация (53%).

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас