Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
27 фев
2018
 
 

Операторите да фокусират 5G усилията си в 10 ключови сектора

Доставчиците на телекомуникационни услуги могат да вдигат с още 36% планираните приходи чрез нови 5G базирани услуги, прогнозира доклад на Ericsson

6432 прочитания
Страница 1 от 2

Автоматизация в реално време - сектор, с най-голям потенциал за допълнителни 5G приходи за операторите. Снимка: доклад на Ericsson.

Фокусът на мобилната индустрия (телекоми и доставчици на оборудване и услуги) върху 5G вече се измества в посока ключове елемент от стратегическото им развитие. В най-новия си доклад за 5G-IoT, представен от Ericsson на Световния мобилен конгрес, компанията очерта пътна карта за операторите, чрез която те биха отключили потенциала на технологията за повече приходи от дигитализацията на индустрията, поддържана и от 5G свързаността.

В анализа на компанията се посочват в детайли начините, по които операторите могат да увеличат днешните си приходи с поне 36%, обръщайки сериозно внимание на нуждите на 10 ключови сектора. За целта специалистите на Ericsson са анализирали повече от 400 реализации на индустриална дигитализация в 10 вертикални пазарни сегмента. От тях са идентифицирани над 200 полезни примера, при които 5G би играла съществена роля.

Прочетете още: MWC 2018: През 2025 г. в света ще има почти само 4G и 5G мрежи

Това не е първият доклад на Ericsson на тема „бизнес ползи от 5G”. В предишния доклад „Бизнес потенциала на 5G“ бе посочено, че операторите могат да добавят към прогонозираните за 2026 г. общи приходи в размер на 1,7 трилиона долара още 204 до 619 млрд. долара (или 12% до 36% повече). Тази „добавена стойност“ би се реализирала, ако те се насочат към цифровата трансформация на други индустриални сектори като автомобилостроенето и машиностроенето, в които да внедрят технологиите 5G-IoT.

В по-новия си доклад Ericsson разширява списъка с потенциални „ценни клиенти“ до 10 индустрии, включително енергетика и комунални услуги, промишленост, обществена безопасност, здравеопазване, обществен транспорт, медийна и развлекателна индустрия, автомобилна промишленост, финансови услуги, земеделие и търговия. В над 200 от анализираните случаи на цифрова трансформация 5G ще играе жизненоважна роля, твърдят от компанията.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас