“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
23 фев
2018
 
 

Ќов портал ще свързва български »“ специалисти с германски компании

Ito.bg ще дава възможност ц€лата комуникаци€ между работодател и служител да минава през не€ Ц от договар€нето на заданието до заплащането

6122 прочитани€

»ван √айдаров

Ќова платформа ще дава възможност на български »“ специалисти до 29-годишна възраст да започнат работа за германски компании от технологичната индустри€, стана €сно по време на представ€нето на проекта “»нтерактивен трудов уеб-портал за постигане на устойчива заетост на младите хора в »“ сектора в √ермани€ и Ѕългари€”. ѕорталът, който ще бъде финансиран по ќѕ “–азвитие на човешките ресурси”, не само, че ще предлага възможност за дистанционна работа, но също така ще обхваща ц€лата комуникаци€ между работодател и служител – от договар€нето на услови€та, през постав€нето на задачите и т€хното изпълнение, до заплащането.

ѕроектът има за цел да предложи алтернативен начин за работа на »“ специалистите в Ѕългари€ и по-конкретно на младите хора, които след завършването си се сблъскват с един основен проблем – нуждата от опит. «а намирането на работа е важно и къде точно се намират чисто географски. Ќие се опитваме да изчистим тези моменти като предоставим едно онлайн работно м€сто”, об€сни ѕетко √еоргиев, управител на “»Ќ—»—” ќќƒ – изпълнител на проекта от българска страна. ≈динственото изискване към кандидатите, поне в начални€ етап на развитие на платформата, е да имат висше образование или да са студенти в специалности в »“ сферата (софтуерни инженери, програмисти, дизайнери, разработчици и т.н.)

ѕрочетете още: Ќов портал ще попул€ризира европейските космически изследвани€

1

≈кипът на проекта е помсилил и за случаите, в които работодателите ще бъдат против варианта техните отдалечени служители да работ€т от домовете си.

 ƒруги€т подход, който разработваме в момента, за да отговорим именно на подобни изисквани€, е чрез мрежата от споделени офис площи в страната специалистите да могат да наемат работни места, в които от компани€та-работодател ще могат да контролират работни€ им ден”, об€сни √еоргиев и добави, че възможността за партньорства не се ограничава само до специализираните места за споделена работа, а обхваща и вс€какви други юридически структури, които могат да предостав€т подход€ща атмосфера, като по този начин се привличат нови играчи в екосистемата. ѕо думите му това от една страна е начин много специалисти да се върнат от столицата в родните си градове, без да губ€т работата си, а от друга – това биха могли да направ€т и редица професионалисти, които заради по-добро заплащане са напуснали Ѕългари€.

» докато екипът на “»Ќ—»—” ќќƒ вече работи по техническата част на платформата, германските им партньори от “ѕроджект ћедиа √руп” ќќƒ осъществ€ват комуникаци€та с местните »“ компании, които са в процес на търсене на специалисти. ¬ портала те ще имат възможност да опишат точни€ профил на служителите, които искат да ангажират – било то на пълен работен ден, на проектен принцип или за почасова работа, след което и да проведат виртуални интервюта с одобрените кандидати.

ѕроектът тр€бва да бъде завършен до септември 2018 г., а какво ще бъде неговото бъдеще все още не се знае, но, за сметка на това, е €сно, че мобилността е от изключителна важност за иновативни сектори като технологични€, а ito.bg дава възможност именно за това.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас