Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
23 фев
2018
 
 

Takeaway.com придобива BGmenu

Българската компания става част от един от най-големите онлайн доставчици на храна в Европа

4143 прочитания

BGmenu, доставчикът на храна с най-голям брой поръчки в България, подписа споразумение за придобиване с Takeaway.com. По този начин Takeaway.com засилва позициите си в Източна Европа, което е и част от стратегията за разширяване на компанията на Стария континент, а българската компания става част от портфолиото на един от европейските лидери в сферата, който притежава и най-големите онлайн доставчици на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия (част от стратегията на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента на всеки от пазарите, в които оперира).

 

1

Прочетете още: Банка ДСК, BGmenu и ДЗИ – с най-успешни ИТ мениджъри през 2017 г.

 

Радваме се, че ставаме част от най-бързо развиващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. Вярваме, че има значителен потенциал и възможности за развитие на българския пазар, а партньорството ни с Takeaway.com е най-добрата възможност за нас да затвърдим успеха си тук. С експертизата и допълнителната инвестиция на Takeaway.com, значително ще подобрим услугите си както за крайния потребител, така и за нашите партньори - заведенията, с които работим“, коментира Владимир Давчев, изпълнителен директор и основател на Bgmenu.

С придобиването на BGmenu добавяме към бизнеса си един бързо развиващ се пазар за доставка на храна със значително количество потребители. В България планираме да приложим същата стратегия, която доведе до бърз ръст на бизнеса ни и в Полша с Pyszne.pl”,и заяви от своя страна Жиц Гроен, изпълнителен директор и основател на Takeaway.com.

Сделката е на стойност 10,5 милиона евро, като ще бъде платена в брой. За да ускори развитието на бизнеса си тук, Takeaway.com ще инвестира значителна сума в българския пазар, която не се уточнява на този етап.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас