Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 фев
2018
 
 

TESY се включва в борбата с мръсния въздух в столицата

5189 прочитания

TESY се включва в борбата с мръсния въздух в столицата

Българският производител на бойлери и отоплителни уреди TESY се включва в борбата с мръсния въздух в столицата чрез своята инициатива „Не отстъпвай пред смога“, която започна на 16 февруари и ще продължи до 16 март включително. През този един месец всеки ще може купи умен конвектор на TESY с отстъпка 30 лева. Целта на кампанията е да постигне реален резултат в краткосрочен план, тъй като основният фактор за замърсяването на въздуха в София е използването на отоплителни уреди на твърдо гориво.

„Смята се, че основната причина за повишеното количество на фините прахови частици във въздуха над столицата е отоплението на твърдо гориво, а чак след това идват и „обичайните заподозрени“ – автомобилите. Ние в TESY вярваме, че е отговорност на всеки от нас да се грижи за качеството на въздуха, който дишаме. Затова предлагаме на жителите на столицата възможността да си закупят енергоефективен и умен отоплителен уред със сериозна отстъпка. Освен за намаляването на замърсяването на въздуха, използването на конвекторите на TESY гарантира и намалена употреба на електроенергия“, коментират от компанията.

Всеки желаещ да се възползва от отстъпката, може да следи нивата на замърсяване на въздуха на специално разработения за целта сайт: http://www.tesyairindex.bg. Ако стойностите за замърсяване в стлицата в конкретния момент са над допустимите средни стойности от 50 микрограма на кубичен метър, посетителят на сайта след натискане на специален бутон ще получи автоматично генериран талон за отстъпка на стойност 30 лева, който може да се използва до 7 дни Търговските обекти в София, които ще се включат в кампанията, са магазините от веригите „Технополис“, „Техномаркет“, „Техмарт“, Техномикс“, „Мосю Бриколаж“ и „Практикер“. Ваучерът е валиден за електрическите конвектори с управление през интернет модел HeatЕco Cloud CN03.

TESY Air Index използва данни за София от AirBG.info - независима национална мрежа от станции за измерване на атмосферните условия и фините прахови частици (ФПЧ). За целта се използват над 200 станции, направени само с труд на доброволци и дарения от граждани. ФПЧ и визуализират данните се измерват в реално време на адрес www.airsofia.info.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас