Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 фев
2018
 
 

Mastercard: Европейците са готови да плащат с носими устройства и умни аксесоари

4452 прочитания

24% от европейците очакват да имат възможност да плащат безконтактно с носими устройства като умни часовници или специални аксесоари като гривни и ключодържатели. Това сочат резулатите от проичване на Mastercard и Maestro, проведено в сред над 50 хиляди души от Великобритания, Франция, Русия, Испания, Италия, Германия, Холандия, Полша и Швеция.

От Mastercard посочват, че за България процентът е дори по-висок – 30 на сто от нашенците биха приветствали възможносъъа да плащат бдеконтактно с носимо усттойство или аксесоар. По този показател, българският пазар се нарежда до тези в Дания, Ирландия и Испания и пред Франция (20%), Германия (12%), Швеция (17%), Австрия (18%) и др.

Mastercard: Европейците са готови да плащат с носими устройства и умни аксесоари

Прочетете още: УНСС ще премахва хартиените студентски книжки

През последната година броят на търговските вериги в Европа, които предлагат безконтактни плащания, е нараснал с 42%. В резултат на тези усилия, делът на безконтактните плащания е 38% от всички трансакции в точки на продажби. Според Mastercard Холандия предлага перфектното тестово поле за преносими разплащателни аксесоари, тъй като 80% от терминалите в страната вече приемат безконтактни плащания. Над 50% от плащанията в Холандия са извършени безконтактно.

Безконтактните плащания с Mastercard и Maestro отчитат ръст от 145% през миналата година, което води до повишения интерес на европейците към използването на нови методи за разплащане, сочи още проучването.

Резултатите от него бяха обявени паралелно със старта на пилотен проект за преносими разплащателни аксесоари в Холандия за датската банка ABN AMRO. Той ще позволи на 500 потребители от различни възрастови групи да усетят какво е чувството да извършваш безконтактни плащания с пръстен, часовник, гривна или ключодържател.

Отчита се още, че у потребителите намаляват притесненията при използването на безконтактни разплащания. Притесненията от потенциална злоупотреба бележат най-висок спад (-24%), като сред потребителите в Холандия (-41%), Испания (-33%) и Великобритания (-31%) се наблюдава най-голямо понижение при подобни опасения.

Видео за пилотния проект в Холандия:

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас