Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 фев
2018
 
 

България за първи път е домакин на състезание за технологии в спорта

Задачите, върху които ще работят участниците в Sports Hackathons Bulgaria, са от робот-коментатор на състезания до аксесоари за скорост в реално време

3881 прочитания

На 10 и 11 март ще се проведе първото у нас иновативното състезание за технологии в спорта - Sports Hackathons Bulgaria. Форумът събира на едно място софтуерни инженери, спортисти, програмисти, дизайнери и всички любители на спорта, спортните технологии и иновациите. Целта на състезанието е създаване на условия за сътрудничество при разработката на софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт - от проектирането на робот-коментатор на спортни състезания до аксесоари, измерващи скоростта на бегач в реално време.

1

Участниците ще разработват технологични решения по 18 теми разпределени в 6 категории: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия.

Прочетете още: Приложение срещу телефонни измами спечели първия хакатон по е-управление

Екипите могат да включват до четирима състезатели, без възрастови ограничения, като регистрацията е отворена до 10 март включително. Те ще разполагат с 48 часа в рамките на двата състезателни дни, за да изготвят и финализират проектите, които могат да бъдат на концептуално (идейно) ниво, прототип или завършено решение.

В рамките на спортния хакатон ще се проведе и първата Sports Tech конференция, на която ще бъдат представени най-добрите практики и иновации в спорта и технологиите, подпомагащи прогреса на спортистите и управлението. Домакин на двудневното събитие е Националната Спортна Академия „Васил Левски“, а организатори на събитието са EduTechFlag, със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“. Инициативата се провежда в партньорство с Министерството на младежта и спорта и с подкрепата на Булсатком и повече от двадесет организации партньори.

Повече за правилата за разработване на проекти, критериите за оценка и наградния фонд, може да прочетете на интернет адрес http://sports-hackathons.org/bg 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас