Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 фев
2018
 
 

Nokia ще преразгледа бизнеса си с цифрово здравеопазване

Компанията ще търси стратегически варианти за специализираното поделение.

4982 прочитания

Nokia обяви, че е започнала да разглежда „стратегически възможности“ за своето бизнес поделение за цифрово здравеопазване. Отделът "Digital Health" е част от по-голямата компания Nokia Technologies, като той включва продукти за крайни клиенти и за корпоративни потребители, като произвежда и продава цялостна екосистема от хибридни смарт часовници, кантари и цифрови медицински уреди. Този отдел бе подсилен през 2016 г., когато Nokia придоби бизнеса на френския производител на носима електроника Withings за $170 млн.

Един от медицинските цифрови продукти на Nokia за измерване на кръвно налягане. Снимка: Nokia

В изявлението на Nokia пише, че това преразглеждане „може да доведе, а може и да не доведе до каквито и да е транзакции или до други промени“. За Nokia цифровата медицина се превърна в стратегически фокус в момента, в който обяви, че ще намали инвестициите си на пазара на VR устройства. Сега след VR очилата сякаш и бизнес в сферата на е-здравеопазването не се развива според очакванията, така че Nokia Technologies все повече ще разчита на приходите от лицензи.

Прочетете още: Vivacom и Nokia изградиха LoRa базирана Iot мрежа в София

В изявлението на Nokia от 15 февруари се добавя, че „патентният бизнес, партньорствата за марката и технологичните лицензи на Nokia Technologies не са предмет на престоящото стратегическо преразглеждане”.

В същото време компанията продължава да залага на бъдещ растеж на технологии като 5G и IoT.НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас