Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
14 фев
2018
 
 

В Пловдив заработи система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите

Системата ще следи трафика в 11-те входно-изходни точки на града и ще улесни откриването на издирвани МПС

2934 прочитания

В началото на седмицата символично беше даден старт на работата на системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на град Пловдив. Сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на града ще се приема в центъра за видеонаблюдение, разположен в сградата на областната дирекция на МВР. Постоянният мониторинг ще се осъществява от служители на сектор „Оперативна дежурна част и видеонаблюдение“ към областната дирекция на МВР.

 

 Сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на града ще се приема в центъра за видеонаблюдение, разположен в сградата на областната дирекция на МВР

Прочетете още: Dahua показа решения за умния град и умния дом в София

 

Камерите, които са от най-висок клас, следят и записват номерата на автомобилите и сигнализират, ако разпознаят МПС, което е обявено за издирване, а предаването на информацията е защитено и покрива 24 часа в денонощието. Системата позволява да се идентифицират моторни превозни средства и то с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието, за което са монтирани общо 22 инфрачервени прожектора. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на такива от други държави. Получената информация ще се използва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността.

При изграждането на системата са предвидени и устройства, които позволяват интелигентната работа и обработка на информационните потоци, като записващи сървъри, снабдени със специализиран софтуер, и мегапикселови камери с технология за пренос и компресия на видео потока, позволяваща пренос на изображения дори при слаб мрежов трафик. Освен това, платформата може постоянно да бъде надграждана и позволява интеграция на нови точки за наблюдение, като дава също така възможност за ползване от неограничен брой потребители с разграничени права на достъп, които се дефинират индивидуално за всеки профил за локален или дистанционен контрол.

 

Официално откриване на системата за видеонаблюдение на Пловдив

 

Радостно е, че успяхме да внедрим системата. Софтуерът е на пловдивска фирма, което ще позволи да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и специално изграден за нуждите на МВР“, обясни по време на официалното представяне кметът на града Иван Тотев.

Проектът е финансиран и осъществен по обществена поръчка на Община Пловдив на стойност 320 хиляди лева. Изпълнител на поръчката са фирмите "АНДИ БГ" ООД и "ОРАК ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас