Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
13 фев
2018
 
 

Великобритания със свой AI за борба с екстремистката пропаганда

Платформата открива онлайн пропагандата на “Ислямска държава” с успех от 99,99%, Home Office готови да наложат на компаниите да я използват, ако те не вземат по-сериозни мерки

3653 прочитания

Изнервени от нежеланието на технологични гиганти като Facebook, YouTube и Twitter да вземат решителни мерки срещу разпространението на ислямистка пропаганда, (парламентът на Обединеното кралство дори обвини компаниите в "съзнателен неуспех"), британските власти са разработили своя собствена платформа, базирана на изкуствен интелект (AI), която може да открие онлайн пропаганда на “Ислямска държава” с успех от 99,99%. Разработката е дело на вътрешното министерство на Великобритания – Home Office.

Технологията работи чрез анализ на видеосъдържанието още в процеса на качването му и при съмнения отказва достъп до интернет. Поне на пръв поглед, това е огромна крачка напред в срванение с времето, което е нужно на технологичните компании да премахнат пропагандно съдържание - средно 36 часа – при изискване от страна на Лондон за максимално два часа за реакция.

 

Прочетете още: ЕК призова за по-бърз напредък в борбата с нелегалното съдържание в интернет

1

 

Платформата автоматично открива 94% от пропагандата на "Ислямска държава", обявиха от Home Office, и ще бъде достъпна за всички интернет платформи, особено за по-малките като Vimeo и pCloud, в които е засечен ръст на пропагандата. Очкавано, от Home Office не разкриват методологията си за оценка на съдържанието, но са категорични, че от един милион произволно избрани видеоклипа едва 50 ще изискват човешка намеса. Като се има предвид, че Facebook има около два милиарда потребители, това може да доведе до значителен обем белязано ежедневно съдържание, което предизвика и някои критики към идеята. Според организацията за защита на човешките права Open Rights Group, ако компаниите започнат да използват платформата на Home Office, те ще се превърнат в правораздавателни структури, които имат право да оценяват кое е законно и кое не.

Според британското вътрешно ведомство обаче поддръжниците на ислямистите са използвали повече от 400 уникални онлайн платформи за разпространение на пропаганда през 2017 г. и задължава властите да вземат по-сериозни мерки. По този начин Великобритания иска да подтикне големите компании да предприемат значими действия и да помогнат на по-малките, които нямат необходимите ресурси за справяне с проблема.

Според мнистърът на вътрешните работи Амбър Руд не е изключено дори компаниите да бъдат принудени да използват технологията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас