“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
13 фев
2018
 
 

SoftUni става част от най-гол€мото партньорство за технологично обучение в »зточна ≈вропа

Ѕългарски€т доставчик на »“ образование ще си партнира с първото в света акредитирано училище за развитие на блокчейн технологи€та Academy - School of Blockchain

9323 прочитани€

Ѕългарската компани€ Software University Ltd. (SoftUni), водещ източноевропейски доставчик на висококачествено образование за »“ разработчици, об€ви партньорството си с първото в света акредитирано училище за развитие на блокчейн технологи€та Academy - School of Blockchain (јкадеми€та). ѕо този начин двете организации стават част от най-гол€мата сделка в сферата на технологичното образование в истори€та на »зточна ≈вропа.

 

1

ѕрочетете още: Ѕизнесът поема ангажимент към образованието на 21 век

 

"јнгажиментът на јкадеми€та за изграждане на глобална мрежа за развитие и образование в сферата на “разрушителните” технологии се засилва чрез интегрирането на водещите световни тренировъчни и образователни програми на SoftUni", коментира ƒжон —оуза, основател и главен изпълнителен директор на School of Blockchain.

“ова, което впечатл€ва най-вече —оуза, е ц€лостното отношение на SoftUni към курсистите. "¬ един св€т, в който повечето училища натоварват студентите си с огромен обем материал или просто не ги учат на нищо, което може да се използва в реалността, SoftUni е истински диамант в планина от въглища", категоричен е —оуза. ѕо думите му през годините е имало много играчи, които са се по€в€вали, само за да изчезнат след известно време. ƒори в момента ръководството на една от известните организации в сферата на обучението и програмирането - General Assembly – обмисл€ продажба, което според —оуза говори за липса на съответствие с нуждите на пазара.

 »ндикатори на успеха

"Ќаши€т академичен курс за кодиране има текуща ставка от 92%, което ни постав€ на върха на вс€ка алтернативна програма за обучение, съществуваща днес. —ега насочваме успех си към решаването на най-големи€ проблем на блокчейн екосистемата – липсата на разработчици", коментира още —оуза.

»нтересът към програмата на јкадеми€та е гол€м. ѕърви€т комбиниран курс – присъствен и онлайн - започна миналата седмица в кампуса на SoftUni в —офи€. явилите се на приемни€ изпит кандидати надхвърл€т 600, като 120 от т€х са приети на база високите си резултати. "Ќие сме много развълнувани да посрещнем първата ни група студенти в 6-седмични€ блокчейн курс. »нтересът надхвърли дори нашите високи очаквани€", коментира —оуза.

–азвитие в бъдеще

¬ъпреки че се е концентрирала върху това да даде ц€лостен отговор на критичното пред блокчейн екосистемата предизвикателство, свързано с липсата на разработчици, јкадеми€та не спира дотук и стратеги€та ѝ надхвърл€ моментните нужди на индустри€та.

"ƒигиталните и нововъзникващите технологии имат потенциала да решат много от критичните въпроси в света, така че јкадеми€та винаги ще гледа и към бъдещите нужди за “разрушително” техническо образование", казва и ƒжейсън  инг, съосновател на School of Blokchein, и добав€: "–азработването на специализирани програми, като наши€ курс за блокчейн, тр€бва да върви ръка за ръка с дългосрочен ангажимент към основното образование". „рез програмата си за кодиране јкадеми€та продължава да изпълн€ва именно този си ангажимент.

"Ќие не само обучаваме разработчиците на утрешни€ ден, изграждаме умени€, които ще подкреп€т общностите и икономиките по света. ќбединението на уникалните резултати на SoftUni с изключителната мрежа на јкадеми€та е следващата стъпка в глобалната революци€ в образованието", категоричен е от сво€ страна »ван Ќенков, главен изпълнителен директор на български€ софтуерен университет.

ƒ-р —ветлин Ќаков, съосновател на SoftUni, очаква јкадеми€та да разшири обхвата на придобилите широко признание обучителни програми на школата за деца и младежи. "Ќашето бъдеще е в ръцете на нашите деца. ѕреподаването на умени€ за кодиране в ранна възраст е път€т към това младостта да ни да отключи бъдещите загадки на човечеството. “ествахме въвеждаща програма за обучение по програмиране за деца на възраст 5-12 години и очакваме с нетърпение да € видим разработена и за глобално разпространение ", разкрива Ќаков.

 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас