“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јвтомобили
09 фев
2018
 
 

»нфоразвлекателната система на Mercedes Benz е разработена от Visteon Ѕългари€

»нфоразвлекателната система MBUE разполага и с изкуствен интелект, чрез който се адаптира към навиците на шофьора.

5347 прочитани€

ƒизайнът и технологиите в новата инфоразвлекателна система на Mercedes-Benz са дело на българските инженери от Visteon. —нимка: Daimler. пресконференци€ на CES 2018 в Ћас ¬егас

Ќовата система Mercedes-Benz User Experience, ко€то бе във фокуса на представ€нето на немски€ гигант Daimler на изложението CES 2018, e разработена от българските инженери в софийски€ развоен център на Visteon. –азработката бе представена от ¬истеон Ѕългари€ на 8 февруари по време на годишното представ€не на дейността на јутомотив  лъстер Ѕългари€, става €сно от съобщение на сайта на компани€та.

MBUX на практика представл€ва новата инфоравлекателна система, в ко€то потребителското изжив€ване се постав€ на първо м€сто. »нтересна функци€ на системата е нейната способност да се самообучава с помощта на изкуствен интелект. MBUX се адаптира към поведението и настроението на потребител€, създавайки „емоционална връзка между колата, шофьора и спътниците му“, за€виха в Ћас ¬егас от Mercedes.

ѕрочетете още: «апочва прием на нови кандидати за инженерната академи€ на ¬истеон

 омпани€та е обновила и широкоекранни€ HD кокпит, като сега той се управл€ва с докосване, а навигационни€т дисплей разчита и на технологи€ за добавена реалност плюс интелигентен гласов контрол, разпознаващ естествен говор. “ой се активира с думите "Hey Mercedes"' (подобно на фразата OK Google, използвана от гласови€ помощник на Google).

„≈лектрониката в купето на новата A-класа на немски€ гигант Mercedes е поредното високотехнологично сътрудничеството между Dаimler и Visteon. ќт н€колко години насам българските инженери се грижат за дефинирането на над 15 хил€ди изисквани€ за софтуера - както взаимодействието на продукта с автомобила, така и потребителски€ интерфейс“, допълват от Visteon.

ќтделът за дизайн и и анализаторите на Visteon са подготвили подробна спецификаци€, ко€то описва ц€лостното поведение на продукта. "—лед одобрение от автомобилни€ производител, н€колкостотин души превърнаха спецификаци€та в софтуер с надеждно поведение и практична и луксозна визуализаци€. ≈дин от предизвикателните аспекти от самото начало на проекта, бе разрешаването на противоречи€та между концепциите на Daimler и концепциите на производителите на смартфони/мобилни операционни системи – Apple, Google, Baidu. Ќаглед простото свързване на смартфон с дисплей в колата, всъщност изисква прецизно свързване на екосистемите на два технологични гиганта", об€сн€ват от Visteon Ѕългари€.

—пециалистите  на експертните екипи на компани€та са се справили с тези предизвикателства, създавайки устройство, интегриращо управлението на н€колко традиционно отделни продукта – инструментално табло, дисплей, хед-ъп дисплей, аудио система и модул за свързване с мобилни устройства.

ќт гледна точка на мултимеди€та, български€т принос е в интеграци€та на iPhone/ iPod, Apple CarPlay, Android Auto, аналогово и цифрово радио (DAB), възпроизвеждане на съдържание през  Bluetooth и USB.  ато допълнение към това е реализиран и eCall – свързване с телефон за спешен случай при инцидент на път€ и Roadside assistance – свързване с портал на Mercedes, допълват от Visteon Ѕългари€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас