Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 фев
2018
 
 

Visa пуска три вида нови аксесоари за безконтактни плащания на Олимпиадата

Серията Visa Lotte Card – стикер, значка и ръкавици – дават възможност на потребителите да плащат за покупки само с едно доближаване до безконтактните POS терминали на Visa

5551 прочитания

Visa, глобален партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пьонгчанг, които стартират днес, пусна в употреба три вида аксесоари за безконтактни разплащания по време на Олимпиадата - стикер, значка и ръкавици. Устройствата, обединение под бранда Visa Lotte Card, са първите по рода си аксесоари, които компанията пуска специално за Зимната олимпиада 2018.

1

Аксесоарите за безконтактни разплащания от Visa и Lotte Card са снабдени с вграден чип с възможност за предварително зареждане с определена сума, което осигурява на посетителите същото ниво на удобство и сигурност, каквото гарантира и плащането с обикновена карта. Oт старта на Олимпиадата посетителите могат да плащат за покупките си само с едно доближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa.

Разплащанията с аксесоарите ще бъдат възможни на всички места, където се провеждат състезания от Олимпийските игри, както и в официалните представителни магазини на Олимпиадата. Освен в Корея, те ще могат да се ползват при плащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC.

2

Изключително съм развълнуван да представя тази иновативна технология за безконтактни разплащания, създадена в улеснение на посетителите на Олимпиадата, които не разполагат с конвенционални пластики Visa. Непрекъснато се стремим да осигуряваме сигурна и удобна среда за разплащания чрез иновативни технологии," коментира Йън Джеймисън, управител на Visa за Корея.

Очаква се иновативните устройства за разплащане на Visa да изиграят съществена роля в успеха на Олимпиадата по отношение на информационните и комуникационни технологии. За посетителите това ще бъде ново изживяване, каквото не са виждали до момента“, заяви от своя страна Хе-беом Ли, председател на организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

3

По време на самата Олимпиада аксесоарите Visa Lotte Card ще се предлагат на автоматите в супермаркетите в Гангньо Олимпик Парк и на площад „Пьонгчанг Олимпик“. Oт вендинг машините на Visa гостите ще могат да закупят Visa Lotte Card стикери, заредени със 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро), 50 000 вона (39 евро), 100 000 вона (78 евро) или 200 000 вона (156 евро). Значките и ръкавиците ще се предлагат заредени със суми в размер на 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро) и 50 000 южнокорейски вона (39 евро).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас