Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
06 фев
2018
 
 

Мобилно приложение ще насърчава потребителите да изискват касови бележки

2810 прочитания

Мобилно приложение с награди ще насърчава потребителите да изискват касови бележки

Днес българската фирма „Фискал Артс“ ООД представи мобилното приложение Tesserum, което цели чрез игрови елемент да насърчи потребителите да изискват касови бележки. То е разработено от Гриша Пенков и Дамян Жуклев на основата два алгоритъма и работи с операционни системи iOS и Android. Интерфейсът на приложението е опростен и лек, което позволява то да се използва от широк кръг от потребителите между 14 и 114 години. Стартът на Tesserum беше даден именно на днешната дата, когато през 1935 г. е пусната в продажба играта „Монополи“ - най-популярната настолна игра на 20 век.

„Основната функция на Tesserum е да кара потребителите да бъдат по-активни в търсенето на касови бележки. Нашият дългогодишен опит във фискалните продукти и информационните технологии показва, че всъщност това е един от най-сериозните проблеми при така наречената фискализация. Ако потребителите не си изискват касовите бележки, каквито и технически средства да бъдат въведени, никога те не са достатъчно ефективни. Сега с Тesserum ние стимулираме всеки един потребител да изисква касовата си бележка, защото това е неговият билет за участие в разпределението на наградите“, споделя Гриша Пенков.

Прочетете още: НАП стартира пак лотария с касови бележки, голямата награда е 50 000 лв.

Потребителите могат да изтеглят приложението от Google Play или App Store и да си създадат профил, въвеждайки името, имейл адреса си и дата си на раждане. След като се стартира приложението, през него се прави снимка на касовата бележка и се изпраща към сървър. Докато потребителите чакат изображението да се обработи, те ще имат възможност да гледат кратки клипове с рекламно съдържание. Всъщност с процент от приходите от реклама ще се формира наградният фонд.

Мобилно приложение с награди ще насърчава потребителите да изискват касови бележки

Наградите в момента са предимно парични, но в бъдеще се предвижда да има и предметни такива. Създателите на Tesserum с гордост отбелязват, че победителите ще могат да се разпореждат с печалбите си по два начина. От една страна те ще се получават с пощенски запис в рамките на 48 часа в някой от офисите на Еконт. От друга страна средствата ще могат да бъдат дарени на някоя от организациите, включени в списъка с бенефициенти в приложението. Към момента сред тях са БЧК, УНИЦЕФ, SOS Детски селища, Фондация „Четири лапи“, DMS – кампании, Animal Rescue. Разбира се, всички награди се облагат с 10% данък печалба.

Голямата награда, която младата българска компания предлага на потребителите, е 100 000 лв. Тя ще бъде изтеглена на  20 декември 2018 от всички регистрирани през годината бележки. Практиката показва, че на ден потребителите получават между 7 и 15 касови бележки, като създаделите на приложението са поставили лимит от 50 бележки на ден, които да могат да бъдат регистрирани.

Пенков изтъква, че приложението не е конкурент на НАП, тъй като двете кампании имат една и съща цел. От „Фискал Артс“ ООД планират да предложат партньорство на НАП, така че потребителите да могат с една снимка да бъдат регистрирани в тегленето на награди от два източника. Подробните условия и полезна информация за получаването на наградите може да се намери на сайта на приложението.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас