Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 фев
2018
 
 

Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

От Broadcom явно не приемат не за отговор.

3060 прочитания

Производителят на полупроводници Broadcom увеличи размера на сумата, която предлага за придобиване на разработчика на чипове за смартфони Qualcomm. Сегашното предложение е 82 долара на акция, което прави над 120 млрд. долара.

Новината идва след като през ноември Qualcomm отказа оферта от 70 долара на акция, т.е. общо около 103 млрд. долара.

Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Прочетете още: ЕК глоби Qualcomm с 1,2 млрд. долара

Чиповете и на двете компании се използват както в смартфони, така и в много други устройства, използвани в корпоративни ИТ инфраструри, като решения за съхранение на данни, мрежови продукти и т.н. Едно подобно обединение може да доведе до задълбочаване на сътрудничеството при дизайна на компоненти, но и до формиране на мощен играч, който да се окаже монополист на някои пазари.

В момента самата Qualcomm е в процес на поглъщане NXP Semiconductors, която доставя процесори, използвани информационно-развлекателни системи за автомобили. От Broadcom дадоха да се разбере, че последното им предложение върви с условието Qualcomm да завърши сделката при настоящите условия или да я прекрати – все пак едно е те да увеличават предложението си и съвсем друго целта на евентуалното придобиване да харчи пари.

Предложението надхвърля многократно сумата на предходната подобна сделка на Broadcom, която през 2016 г. купи производителя на мрежови хардуер Brocade.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас