Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 фев
2018
 
 

Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

От Broadcom явно не приемат не за отговор.

2581 прочитания

Производителят на полупроводници Broadcom увеличи размера на сумата, която предлага за придобиване на разработчика на чипове за смартфони Qualcomm. Сегашното предложение е 82 долара на акция, което прави над 120 млрд. долара.

Новината идва след като през ноември Qualcomm отказа оферта от 70 долара на акция, т.е. общо около 103 млрд. долара.

Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Прочетете още: ЕК глоби Qualcomm с 1,2 млрд. долара

Чиповете и на двете компании се използват както в смартфони, така и в много други устройства, използвани в корпоративни ИТ инфраструри, като решения за съхранение на данни, мрежови продукти и т.н. Едно подобно обединение може да доведе до задълбочаване на сътрудничеството при дизайна на компоненти, но и до формиране на мощен играч, който да се окаже монополист на някои пазари.

В момента самата Qualcomm е в процес на поглъщане NXP Semiconductors, която доставя процесори, използвани информационно-развлекателни системи за автомобили. От Broadcom дадоха да се разбере, че последното им предложение върви с условието Qualcomm да завърши сделката при настоящите условия или да я прекрати – все пак едно е те да увеличават предложението си и съвсем друго целта на евентуалното придобиване да харчи пари.

Предложението надхвърля многократно сумата на предходната подобна сделка на Broadcom, която през 2016 г. купи производителя на мрежови хардуер Brocade.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас