Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 фев
2018
 
 

Lufthansa и Konica Minolta с общ проект в подкрепа на мобилната работа

Доставчикът на многофункционални устройства за печат ще оборудва всички салони на авиокомпанията, за да улесни нейните клиенти в техните ежедневни задачи

1638 прочитания

След като през миналата година всички салони на авиокомпания Lufthansa в Германия бяха оборудвани с многофункционални устройства за безплатни печатни и копирни услуги с възможност за WiFi връзка на Konica Minolta, сега двете компании планират да разширят сътрудничеството си в международен мащаб. С цел максимално улеснение на мобилната работа на клиентите на авиокомпанията, Konica Minolta ще предложи тази услуга във всичките ѝ салони по целия свят.

"Прекарахме дълго време в търсенето на сигурно и надеждно решение за печат и копиране в нашите салони, което да е изключително лесно за употреба. Намерихме подходящия партньор за това в лицето на Konica Minolta. Текущите данни за потребителите във Франкфурт и Мюнхен показват, че новата услуга е много популярна сред нашите гости ", коментира Катрин Шмитнер, мениджър на Lounge Projects в Lufthansa AG.

По думите ѝ с тази инициатива авиокомпанията отговаря на постоянно разстящия дял на хората, които работят в мобилен режим.

Прочетете още: Konica Minolta придоби компания за генетична диагностика за $1 млрд.

В своите разработки Konica Minolta залага на опростени и интуитивен потребителски интерфейс. Гостите в салоните на Lufthansa вече могат просто да изпратят своите документи на конкретен имейл адрес и след това да получат ПИН-код, който да използват за принтиране от системата. Това става благодарение на приложението, отговарящо на най-строгите изисквания за сигурност - Secure Guest Print - част от платформата bizhub Evolution на Konica Minolta. Освен това всички гости могат без код да ползват безплатната услуга за копиране. Интегрирането на функцията за сканиране е планирано за в бъдеще.

"В Konica Minolta сме твърдо убедени, че в бъдеще работата ще бъде по-скоро ситуация, отколкото място. Ето защо използваме широка гама от интелигентни решения за насърчаване на мобилността и се радваме, че успяхме да вдъхновим Lufthansa с нашите концепции ", заявява от своя страна Йоханес Бишоф, президент на Konica Minolta “Бизнес решения” - Германия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас