Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
02 фев
2018
 
 

Alphabet печели все повече от хардуера и облачните услуги на Google

Компанията е спечелила 4,7 милиарда долара през четвъртото тримесечие на годината само от Google Play Store, абонаментни услуги като YouTube Red и хардуер

3156 прочитания
Страница 1 от 2

Вероятно не е нужно да ви напомняме, че Google прави огромната част от приходите си от реклами, разпръснати на всеки ъгъл в интернет. Google имат и много разпознаваеми продукти, но нов отчет на компанията-майка Alphabet показва впечатляващ ръст на приходите в области, далеч от рекламата и маркетинга. През четвъртото тримесечие на годината компанията е реализирала приходи от 32,3 милиарда долара, като около 4,7 милиарда долара идват от това, което от Alphabet наричат "други приходи" на Google. Това е и най-голямата сума, която организацията генерира от този сегмент, включващ печалбите от Google Play Store, абонаментни услуги като YouTube Red и облачните предложения на Google, а също и хардуер. От Alphabet все още не са разяснили подробно финансовия си отчет, но вече е ясно, че продуктите, направени и предлагани от Google, добиват все по-голяма популярност.

1

"Доставките на наши устройства през четвъртото тримесечие се увеличават повече от два пъти година след година”, коментира главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай.

Прочетете още: Стойността на Microsoft надмина $600 млрд. за първи път от 17 г. насам

Пичай е доволен от представянето на интелигентните говорители на Google. Според изявление, направено в началото на януари, Google продава повече от един говорител всяка секунда от официалното представяне на серията Home Mini на 19 октомври насам. Някои бързи математически изчисления предполагат, че за този период от време компанията е продала общо около 6,4 милиона интелигентни устройства, а също така няма да бъде изненада, ако през тези три месеца се окаже, че са продадени и приличен брой Pixel 2s.

Същевременно Alphabet получава добри новини и от други направления като Verily, Calico, Waymo и др., които постепенно намаляват загубите си. Към края на декември приходите от тези направления възлизат на 409 млн. долара, при едва 262 млн.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас