Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
31 яну
2018
 
 

Малайзия ще разчита на AI за решаване на проблемите с трафика в Куала Лумпур

Азиатската държава ще използва платформата на Alibaba Cloud – City Brain – за оптимизация на трафика и управление на светлинната сигнализация в столицата си

3626 прочитания

Водещият китайски доставчик на облачни услуги Alibaba Cloud ще си партнира с правителството на Малайзия в опит да облекчи пословичните задръствания в столицата на азиатската държава - Куала Лумпур. За целта компанията ще разчита на своята иновативна платформа, базирана на изкуствен интелект (AI) – City Brain. Платформата ще използва възможностите на AI - разпознаване на видео и изображения, извличане на данни и машинно обучение - за анализ на огромни количества информация в реално време, генерирани от 382 канала за видеонаблюдение и 281 светлинни възела в столицата.

Системата City Brain, която направи своя дебют в родния град на Alibaba - Хангжу - през септември 2016 г., може също така да генерира структурирани обобщения на данни - обем на трафика и скорост в определени ленти - които могат да се използват и за други задачи, включително засичане на инциденти и градоустройствени модели.

Чрез свързване с градските системи за управление платформата ще помогне за оптимизация на трафика и светлинната сигнализация в Куала Лумпур, а също така ще може да дава информация в реално време за образували се задръствания, пътни инциденти и т.н.

Прочетете още: Хартиен тигър? Облакът на Alibaba с предизвикателство към световните лидери

1

През август 2017 г. четирима малайзийски студенти от програмата ASEAN Data Analytics Exchange получиха възможност да изпитат на практика системата на Alibaba в рамките на проект за доказване на концепция. Различни стартъп компании, предприемачи, университети и изследователски звена също ще имат възможността да се възползват от инструментите на изкуствения интелект на City Brain, като заедно с това функционалността на платформата ще се разширява.

Ясмин Махмуд, главен изпълнителен директор на Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC), чиято задача е да ръководи цифровите инициативи на страната, заяви, че партньорството с Alibaba бележи началото на усилията за разработване на национална рамка за интелектуална собственост и други значими инициативи, свързани с изкуствения интелект.

Малайзия остава един от ключовите чуждестранни пазари за Alibaba. Освен създаването на електронна платформа за търговия и дата център в страната през 2017 г., компанията също така работи с MDEC за създаване на цифрова зона за свободна търговия (DFTZ), разположена близо до международното летище в Куала Лумпур.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас