Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
31 яну
2018
 
 

Ericsson продаде мажоритарния дял от медийния си бизнес на инвестиционен фонд

Новият мажоритарен собственик на Media Solutions e One Equity Partners, a Ericsson запазва 49% от акциите.

3033 прочитания

Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson. Снимка: Ericsson

Ericsson продаде 51% от своето поделение Media Solutions на инвестиционния фонд One Equity Partners, като запази 49% от акциите. Двамата партньори ще създадат независима компания, която ще развива бизнеса в областта на видео технологиите. Условията по тази сделка са конфиденциални, заявиха от Ericsson, но коментират, че до нея се е стигнало след внимателно разглеждане на различните възможности за поделенията Media Solutions и Red Bee Media, включително партньорства, продажба на активи и продължаване на развоя в рамките на досегашните бизнес отдели.

Ericsson планира да задейства програми за „съществено подобрение на производителността“, като ще продължи да инвестира в тази бизнес област. И двете бизнес поделения са постигнали значителен прогрес през 2017 г., допълват от Ericsson.

Прочетете още: Ericsson обяви нови промени във висшето ръководство

„Media Solutions и Red Bee Media са водещи доставчици на медийни продукти и услуги, а заради подобрението на тяхната работа предвиждаме (добри) бъдещи перспективи и за двата бизнеса“, коментира Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson.

Служителите на Media Solutions, както и всички специфични активи и задължения ще бъдат прехвърлени в новата компания след окончателното приключване на сделката, което се очаква да стане през третото тримесечие на тази година. Според компанията, продажбата на активите няма да доведе до сериозни разходи за преструктуриране.

Red Bee Media (позната доскоро под името Broadcast & Media Services) остава собственост на Ericsson, която ще продължи да развива поделението като независима фирма, фокусирана върху медийните услуги. Оперативната загуба на това поделение за цялата 2017 г. е около 300 млк. шведски крони при общи приходи от 2,5 млрд. крони. Въпреки че финансовият резултат е негативен, оперативната печалба за последното тримесечие на 2017 г. е много по-добър на годишна база, което се дължи на подобрение на ефективността и снижаване на разходите, допълват от Ericsson.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас