Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
30 яну
2018
 
 

Българка на второ място след третия кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT

До края на сезон 2017/2018 остават още три онлайн кръга и големият присъствен финал

3282 прочитания

Българката Антония Петрова се нареди на второ място в класирането след третия кръг (Маратон) на Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). В рамките на три седмици – от 29 декември до 19 януари - състезателите работиха върху една задача, като имаха възможност да надграждат решението й до последно. Призовата тройка беше оформена от двама сръбски състезатели - Душко Обрадович (1) и Виктор Лучич (3).

В класирането за младежи отново на първо място по брой точки се класира златният медалист от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI и сребърен медалист от IX Международен есенен турнир по информатика в Шумен Мартин Копчев от Габрово. Втори в джуниър класирането е бронзовият медалист от eJOI Виктор Кожухаров от Русе, а трети се класира Виктор Михайлов от София.

 

Прочетете още: Обявиха победителите в конкурса CodeIT 2017 на Мусала Софт

1

 

Съвсем скоро се очаква да бъде потвърдена датата за четвъртия кръг (Спринт). Той ще премине под патронажа на Председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Юлиан Ревалски, което ще продължи традицията на дългогодишно сътрудничество между Института по математика и информатика на БАН и CodeIT.

Иначе до края на Сезон 2017/2018 предстоят още три онлайн кръга преди големия присъствен финал. Екипът на Мусала Софт, ангажиран с организацията и провеждането на конкурса, вече подготвя новите предизвикателства за участниците, които са сред най-добрите млади програмисти.

Пълното класиране до момента, подреждането в отделните кръгове, архив от предходни години и допълнителна информация за конкурса можете да намерите на http://codeit.bg/.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас