Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
30 яну
2018
 
 

Waymo с поръчка за хиляди Chrysler Pacifica Hybrid

През миналата година този модел на Fiat Chrysler Automobiles беше използван за тестове на автономната платформа на Google в редица американски градове

2654 прочитания

През 2017 г. проектът на Google за автономни превозни средства Waymo достигна кулминацията си с изявление, че платформата скоро ще влезе в действие в Аризона. Поредна крачка в тази посока е и последната новина, която идва от компанията-майка Alphabet, свързана със закупуването на още миниванове Chrysler Pacifica Hybrid.

Waymo обяви сделката с Fiat Chrysler Automobiles във вторник, въпреки че не уточни поръчаното количество автомобили, като се изключи, че те ще бъдат "хиляди".

 

Прочетете още: Регулаторите в ЕС и САЩ ще стимулират автономните коли

1

 

Припомняме ви, че през изминалата година компанията получи 600 минивана от Chrysler, като превозните средства бяха използвани както за програмата Early Rider в Аризона, така и за тестове в различни градове. След оттеглянето на оригиналния прототип Firefly, Pacifica е предпочитаният модел за тестове на Waymo в 25 американски града, включително Сан Франциско и Атланта.

От началото на 2016 г. хибридните автомобили са оборудвани с множеството сензори и технологията LiDAR на компанията. За пътниците технологията предоставя съвсем прост панел с четири контролни бутона - за стартиране, спиране, заключване/отключване на вратите и помощ. Зад предните седалки пък са монтирани дисплеи, които отчитат очакваното време на пристигане и карта на маршрута и околния район.

Първите доставки на новия Chrysler Pacifica с възможност за автономно управление се очакват в края на 2018 година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас