“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
26 €ну
2018
 
 

¬идеопиратството стана гореща тема в »зточна ≈вропа

Ќ€колко акции на специализираните служби в ÷ентрална и »зточна ≈вропа атакуваха нелегалното разпространение на видеосъдържание.

2424 прочитани€

ƒали видеопиратството вече е основна мишена на службите в ÷ентрална и »зточна ≈вропа? ƒоказателство за това са наскоро проведените акции в редица страни от региона. ¬ ѕолша например полици€та затвори пиратска IPTV мрежа, като арестува трима заподозрени. ѕо-рано този месец координирана паневропейска полицейска операци€ спр€ подобна мрежа, ко€то използваше оборудване, инсталирано в Ѕългари€, но предостав€що услуги на половин милион абонати на цели€ континент (според твърдени€та на полици€та).

¬ ”крайна тази седмица се проведе работна среща между регулатора и редица организации на видео и “¬ индустри€та, които се съгласиха да се бор€т заедно срещу пиратството и нарушаването на авторските права в информационното пространство и разпространението на видеосъдържание. ¬ –уси€ б€ха предприети редица важни стъпки за справ€не с пиратството.

—ъщевременно изследване на Irdeto, проведено преди около година, показа, че 87% от потребителите в –уси€ не зна€т, че създаването или сподел€нето на пиратско видео е незаконно. 66% пък см€тат, че стриймингът и свал€нето на пиратско съдържание не се преследва от закона.

ѕрочетете още: √рък е ръководил нелегални€ IPTV доставчик, разбит при операци€ с българско участие

ѕо-нови данни на InterMedia, публикувани от руски€ вестник  оммерсант, показват, че приходите на сайтове от нелегално видеосъдържание са нараснали от 2,6 млрд. рубли (около €37,4 млн.) през 2016 г. на 2,8 млрд. рубли през миналата година. —поред —афронов, анализатор от InterMedia, приходите на пиратите нарастват най-вече заради развитието на широколентови€ интернет достъп, като увеличаващи€т се брой нови абонати на операторите винаги е свързан с младите хора, които „активно“ потреб€ват онлайн съдържание. “ази тенденци€ се отразила обаче и на легалните сайтове за видео съдържание, които са са отчели нарастване с 20% на своите приходи до над 13,6 млрд. рубли.

¬ н€кои страни от ÷ентрална и »зточна ≈вропа тв операторите предприемат активни действи€ срещу пиратството. ѕолската платформа за сателитна телевизи€ (DTH) nc+ бе силно разтревожена от нелегалното разпространение на спортни събити€, за чиито права т€ е платила сериозна сума и затова създаден специален отдел, който да се занимава с проблема. «а един от най-скъпите боксови мачове (ћейуедър срещу ћак√рекгър) б€ха засечени близо 240 нелегални интернет излъчвани€.

—ъс сигурност битката с незаконното „препредаване“ на ценно видео съдържание в ≈вропа ще продължи, още повече, че предсто€ тежки дискусии за геоблокирането точно на това съдържание.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас