Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 яну
2018
 
 

Близо 330 проекта кандидатстват за финансиране от Vivacom

249 организации са подали документи по програмата VIVACOM Регионален грант

2650 прочитания

329 проекта, подадени от общо 249 организации, ще се състезават за финансиране от Vivacom по програмата на оператора „VIVACOM Регионален грант“. Конкурсът се провежда за трета поредна година, като сега броят на кандидатстващите проекти е рекорден. Тази година условията й не предвиждат ограничения в темата и областите на финансиране. По този начин операторът може да финансира да актуални проблеми, различни за отделните региони.

Целта на програмата е да подпомага регионалното развитие и да подкрепя местните инициативи и в най-малките и отдалечени кътчета в страната, обясняват от оператора, който се стреми да осигури свързаност и и в тези населени места. Тази година участват проекти от 27 области в страната. Над една четвърт от тях са от села и малки градчета - 59 проекта предвиждат активности в различни села от страната, докато миналата година кандидатстващите от селата проекти са били 43. 25 са проектите, подадени от малки градове с население под 10 000 души.

За финансиране в третото издание на инициатива най-много проекти са подали представители на НПО - 218. Наблюдава завишен интерес към програмата и от страна на читалищата – общо 80 проекта. Настоятелствата на детски градини и училища също са по-активни тази година – 21 проекта, при 11 кандидати за 2017 г.

Прочетете още: До 7 януари се кандидатства за Vivacom Регионален грант

Получените проекти ще бъдат оценени от 5 членно жури от обществени личности: Любен Панов – член на Настоятелството на БЦНП, Жаклин Вагенщайн – съдружник и директор на издателство Колибри и създател на кино-литературния фестивал Синелибри, Ива Дойчинова – журналист, Иван Кънчев – основател на сдружение Българска история и Мария Чернева от БНТ.

Общият бюджет на „VIVACOM Регионален грант“ е 60 000 лв., а програмата се осъществява от оператора в партньорство с Център за нестопанско право. Право на участие в програмата имат читалища, юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, училищни настоятелства и настоятелства към детски градини в партньорство с училища и детски градини.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас