Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
25 яну
2018
 
 

32 студенти от ТУ – София са обучени от Interoute

Триседмичният курс е дал възможност на студентите да научат повече за оптичните комуникации

2965 прочитания

32 студенти от ТУ София са завършили успешно през декември 2017 третото издание на професионалното си обучение “Transmission School with Interoute”, насочено към оптични комуникации, съобщиха от европейския оператор, чийто най-голям офис е именно в София. Триседмичният курс е дал възможност на студентите да научат повече за оптичните комуникации, като курсът завършва с изпит. „След обявяване на резултатите от университета някои от студентите ще бъдат поканени на интервю в офиса на Interoute, на което да обсъдят възможностите си за по-нататъшно развитие в компанията“, заявяват от оператора.

Обучението на студентите е резултат на дългосрочен проект на Interoute съвместно с Факултет по телекомуникации към ТУ – София. Последното курс е стартирал на 14 ноември, като целта му е да покаже на студентите как да прилагат научената теория в реални бизнес ситуации и да им даде практически знания, които да подпомогнат старта и развитието на бъдещата им кариера, обясняват от Interoute.

Прочетете още: Над 150 студенти работиха по казуси на 9 компании

Партньорството с ТУ София включва и други събития за студентите, дарения за университета, семинари и обучителни курсове. Компанията е предоставила напълно оборудванa модерна лабораторията на Факултета по телекомуникации и технологии, където се провеждат курсове и лекции в сферата на комуникационните технологии, включително за дигитални радиокомуникации, пренос на данни и компютърни комуникации и аналогови системи.

В София се намира и Мрежовият операционен център на Interoute, а през последните 7 години българският й екип се разраства многократно. Местният офис отваря през 2010 с 36 служители и удвоява броя им всяка следваща година. През 2017 г. в българския офис работят 708 специалисти. Компанията продължава да расте и към момента предлага 26 отворени позиции с добри възможности за развитие в няколко направления: пренос на данни, IP мрежи, гласов и видео пренос, хостинг и облачни услуги, информационна сигурност, проджект мениджмънт и финанси. Компанията назначава както скоро дипломирали се кандидати, така и опитни експерти.

„Предизвикателството да създадеш най-добрия екип нараства през последните години, поради голямото търсене на експертни кадри в технологичната индустрия в България. Interoute има ясна визия и разбиране за пазара и инвестира в създаването на атрактивни условия за амбициозни и мотивирани млади таланти. Обслужваме много взискателни и иновативни клиенти и това е причината служителите да са най-важният фактор за нашия успех“, коментира Пол Монтейро, изпълнителен вицепрезидент на оператора, отговарящ за платформените операции и инженеринга.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас