Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 яну
2018
 
 

Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

5369 прочитания
Страница 2 от 2

Друга голяма тенденция, разбира се, е сигурността. Традиционно клиентите си купуват съответните решения от трети страни и затова на пазара има хиляди такива продукти. Може да се каже, че положението в момента е все едно да си вземете нова кола и след това да започнете да търсите въздушни възглавници, огледала и т.н.

Затова създадохме концепция за сигурна инфраструктура, която вгражда съответните функционалности в самата инфраструктура. Това в голяма степен ще опрости нещата в тази насока.

В областта на центровете за данни основната тенденция продължава да е хиперконвергираната инфраструктура. Чрез този подход клиентите се модернизират в посока опростени, по-евтини и лесни за управление системи. Това е и едно от нещата, които направихме с нашата продуктова линия vSAN, както и VxRail на Dell EMC.

От гледна точка на крайния потребител най-големият проблем са разнообразните устройства. Това е много сериозен проблем за компаниите. Приложенията пък не са само десктоп или мобилни такива. Често това са услуги (SaaS), които могат да попадат и от двете страни на защитните средства. За ИТ администраторите въпросът е как да бъде доставено правилното приложение до правилния потребител в нужното време, независимо къде се намира той.

Затова създадохме концепцията за дигитално работно пространство (платформата Workspace ONE), при която е налице сериозен ръст за изминалите около шест тримесечия. Тя предоставя на компаниите възможност да дават на клиентите и потребителите си необходимите приложения тогава, когато са им необходими. В същото време тези софтуери могат да бъдат управлявани и подсигурявани, независимо от операционната система, мрежата, използвана за достъп, и т.н. 

През лятото на 2017 г. VMware обяви че започва партньорство с Amazon Web Services (AWS). Какво ново се случва в тази насока и кога услугата ще е достъпна извън САЩ?

Услугата бе стартирана през септември. След това бяха добавени нови възможности за аварийно възстановяване и за облачна миграция. Също така разширихме обхвата ѝ тя вече е налична в центровете за данни на Amazon, обслужващи източното крайбрежие на САЩ.

Иновираме на бързи обороти на базата на платформата. Пускаме нови възможности буквално на всеки три месеца. Вече забелязваме и голям интерес от страна на клиентите.

Планираме да стъпим официално в Европа през първото полугодие на 2018 г. и в Азия през второто.

Към какви по размер клиенти е ориентирана услугата?

Към всички, които използват vSphere. В момента имаме към 500 000 такива клиенти.

Малките компании нямат чак толкова широки възможности за достъп до експертиза и инфраструктура. Чрез услугата те могат да получат нещо, което е готово за ползване и тяхната инфраструктура може да бъде онлайн буквално за половин час. Когато им е необходим допълнителен капацитет, той може да бъде добавен за десетина минути. Не на последно място плащането е на база на потреблението.

Услугата предлага много ефективен модел, тъй като просто се взимат настоящите приложения и се мигрират в облака. Това е най-лесният начин за влизане в облака за малките и средните бизнеси.

Разговора води Александър Главчев

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас