Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 яну
2018
 
 

Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

5378 прочитания
Страница 1 от 2

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите партньорството на VMware с Amazon Web Services.


Г-н Рагурам, VMware официално е част от Dell EMC от почти половин година. Промени ли се нещо след сделката?

На фундаментално ниво стратегията и подходът на VMware остават непроменени. Както и при собствеността на EMC, така и сега оставаме независима компания. Продължаваме дa имамe взаимоотношения с много конкуренти на Dell EMC и да предлагаме независима платформа.

Прочетете още: VMware България се мести в нова сграда през 2019 г.

Рагу Рагурам

Налице е промяна към по-добро от гледна точка на това, че имаме възможност да се възползваме от глобалния обхват на Dell. Това ни позволява да ускорим бизнеса си в някои важни области. Например, бизнесът ни с решения за съхранение на данни бе повлиян много благоприятно. Чрез Dell ние получаваме достъп до широка клиентска база в сегмента от малки и средни компании в цял свят, които са нови са нашето клиентско портфолио.­

Dell е позната преди всичко като хардуерна компания. Това не оказа ли ефект?

Не ми е известен подобен ефект. Ако VMware бе млада компания, то вероятно ситуацията би би била по-различна. Догодина обаче тя ще навърши 20 г. от създаването си. Пазарът ясно осъзнава независимостта на VMware. Всъщност в едва в една трета от случаите, когато клиентите използват наш софтуер, това става върху хардуер на Dell. Запазването на това положение в важно, както за нашите клиенти, така и за нас.

Какви са последните тенденции в сферата на облачните технологии и виртуализацията?

Това е много динамичен бизнес. Ако се погледне по-отдалеч обаче е налице ключова тенденция свързана с хибридните и многооблачните (multi-cloud) среди. Почти всеки клиент, с който говоря, ми споделя, че разполага с локални приложения, както и с такива които са на един или повече облаци. Той обаче иска консистентна инфрастуктура и единен модел за управление на приложенията, независимо къде се намират те.

Това е най-важната тенденция в момента. За щастие ние сме много добре позиционирани, тъй като се радваме на водещ пазарен дял при частните облаци. Като част от многооблачната си стратегия пък успяхме да направим така че инфраструктурните ни решения да работят в най-различни среди. Имаме партньорства с Amazon, с IBM и т.н.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас