Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 яну
2018
 
 

Ще открадне ли блокчейн технологията данните от облака?

С помощта на тази технология за първи път успяхме да осигурим на крайните потребители лесна и евтина услуга, която им дава възможност да печелят пари, коментира Роберто Галопини от FileZilla

3377 прочитания
Страница 1 от 5

Блокчейн технологията и поддържаните от нея криптовалути определено са една от темите на деня в глобален мащаб и се очертава още дълго време това да остане така. Затова Роберто Галопини, директор на стратегията на FileZilla, решава с един камък да удари два заека като организацията му разработи вариант да предложи на потребителите безплатно онлайн съхранение на данни, като същевременно им позволи да печелят криптовалута.

Директорът на популярния FTP клиент с отворен код обяви, че организацията му планира да промени стратегията си през тази година, като използва P2P (peer-to-peer) дистрибутирана платформа за съхранение на базираната в Атланта компания Storj Labs Inc. която ще бъде управлявана чрез блокчейн.

 

Прочетете още: IBM и Maersk оптимизират световната верига за доставки с помощта на блокчейн

1

 

FileZilla, която от няколко месеца управлява децентрализирано хранилище в Storj, печели дивиденти чрез своята безплатна услуга за споделяне на файлове, хоствана в SourceForge.net. Тя дава достъп на потребителите до софтуер на трети страни или им предлага възможност да печелят пари като тестват нови уеб или мобилни приложения. На свой ред самата организация споделя приходите с доставчиците на софтуер от трети страни.

Криптовалутите примамват инвеститори и потребители

Чрез споделянето на приходите със Storj Labs, FileZilla биха могли да продължат да предлагат на потребителите безплатна услуга и дори да разширят функционалните си комплекти, използвайки присъщата за блокчейн технологията криптография, като предлагат безплатен достъп до VPN.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас