Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 яну
2018
 
 

Ще открадне ли блокчейн технологията данните от облака?

С помощта на тази технология за първи път успяхме да осигурим на крайните потребители лесна и евтина услуга, която им дава възможност да печелят пари, коментира Роберто Галопини от FileZilla

3245 прочитания
Страница 5 от 5

Иначе, за да разделят данните на случайни парчета, преди да бъдат съхранени в мрежата, както Sia, така и Storj използват алгоритъм за кодиране Reed-Solomon.

Адресиране на проблемите

"Често пъти компаниите в нашата сфера имат сериозна проблеми, след които решават да направят редизайн на архитектурата си. Ние сметнахме за по-разумно да поддържаме услуги само за съществуващи клиенти и да спрем приема на нови, докато се справяме с различните предизвикателства пред процеса по скалиране на услугите на компанията", коментира Филип Хъчинс, главен технически директор и главен архитект по разработката на Storj Labs. Една от фундаменталните промени, които Storj се стремят да направят, е свързана с техния API (Application programming interface). В момента той е централизиран и хостван чрез услугата Google Cloud.

 

3

 

"Това не е добре. Най-голямата промяна, която ще въведем, е децентрализирането на API по подобие на останалата част от нашите услуги, което ще намали разходите ни и ще донесе ползи за членовете на мрежата", добавя Хъчинс. Чрез създаването на децентрализиран API, Storj ще разполага с множество мрежови мостове за вграждане на данни в P2P мрежата си.

Услугата за разпределено съхранение също така разглежда концепцията, известна като "sharding" (подход за разделяне на големи бази данни на по-малки, по-бързи и по-лесно управляеми части). Тази концепция предполага само малък процент от възлите да обработват дадена транзакция, вместо всички възли, както е проектирана блокчейн технологията в момента, което би позволило много повече транзакции да бъдат обработвани паралелно, без това да намали естествената сигурност на системата.

След като проблемите с мащабиране са адресирани, Галопини от FileZilla е особено развълнуван от перспективите за разпределено съхранение, базирано на блокчейн. "Голямата полза от работата с блокчейн технологията в крайна сметка е, че можете да намерите нови начини да накарате крайните потребители да се радват на нови функции и да печелят от това, като в същото време и вие генерирате приходи", обобщава той.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас