Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 яну
2018
 
 

Ще открадне ли блокчейн технологията данните от облака?

С помощта на тази технология за първи път успяхме да осигурим на крайните потребители лесна и евтина услуга, която им дава възможност да печелят пари, коментира Роберто Галопини от FileZilla

3137 прочитания
Страница 3 от 5

В момента правим редизайн на нашата инфраструктура, за да може тя да поема натоварвания, измервани не в пета, а в екзобайт", коментира Джон Куин, основател на Storj и главен директор по приходите, и добавя, че се надява платформата да подобри своята производителност и да бъде отворена за нови хостове и потребители в рамките на шест месеца.

 

2

 

По-рано този месец една от водещите световни блокчейн платформи – Ethereum - обяви, че също проучва варианти за мащабиране на технологията за споделени счетоводни книги. Поради естеството на веригата обаче, всеки нов запис, вмъкнат в нея, трябва да бъде сериализиран, което означава, че скоростта на актуализаци е значително по-бавна от тази при традиционните бази данни, които могат да правят това паралелно.

Блокчейн системите - предизвикателство за AWS и Dropbox

Нарастващият пазар на споделени хранилища, базирани на блокчейн технологията, е напълно в състояние да оспори лидерството на традиционните услуги за съхранение в облак като Amazon AWS и Dropbox. "Споделените изчислителни и складови модели все още са в начален стадий, но вярвам, че има огромен пазар за тази технология", коментира Пол Броди от Ernst&Young, компания която разработва иновации, базирани на блокчейн.

Идеята за използване на P2P мрежи за обединяване на компютърни ресурси не е нова. В началото на този век BitTorrent се появи като услуга за споделяне на файлове и зае повече от половината от честотната лента в интернет в това отношение. Според Броди, тъй като блокчейн технологията разчита на вграден механизъм за плащания – криптовалутите, които липсваха при последния възход на P2P услугите – това дава даже по-големи шансове за успех.

"Мрежите също са много по-големи и по-бързи днес, отколкото бяха преди, и ние можем много по-лесно да намаляваме натоварванията. Така че може да се окаже, че последователни малки промени - от плащания до подобрения на разпределението на работното натоварване - са това, което е необходимо, за да може блокчейн технологията да се превърне от просто добра идея в голям и мащабируем бизнес”, категоричен е Броуди.

Ако доверието на инвеститорите може да се приеме за индикация, то значи пазарът е готов за подобно развитие.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас