Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
23 яну
2018
 
 

VMware България се мести в нова сграда през 2019 г.

6683 прочитания

Повече от 20 000 кв. м. офисна площ ще наеме VMware България в София. Планира се през 2019 г. там да бъдат преместени служителите на компанията, както и да бъде осигурено място за нови такива. Наскоро от там обявиха, че възнамеряват постепенно да увеличат щата си до 1500 души през следващите няколко години.

По данни на анализаторите от Colliers International Group, специализирана в областта на недвижимостта и стратегически консултант на VMware в реализирането на сделката, това е най-голямото наемане на офисна площ в България за последните десет години.

VMware България се мести в нова сграда през 2019 г.

Прочетете още: VMware отново ще удвоява броя на служителите си в България

Комплексът, в който ще се премести VMware България, е строящият се Garitage Park. Той се намира на Околовръстния път на София, в непосредствена близост до столичния Бизнес парк. От компанията подчертават, че локацията е с добре развита инфраструктура.

Сертифицирана по BREEAM и съобразена с изискванията и политиката на VMware за устойчиво развитие, сградата в новия комплекс ще предостави отлични условия на работа в сигурна и съобразена с природата среда. Предвиждат се съоръжения и решения за намаляване на въглеродния отпечатък, сред които соларни панели и станции за електромобили. На територията на комплекса ще бъдат изградени още зелени площи за отдих и свободно време. Служители на компания и техните семейства ще имат достъп до спортни активности като басейн, фитнес зали и зелени площадки и други.

„Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие. Garitage Park успя да се доближи най-много до ключовите ни изисквания, а именно модерни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на нашите бизнес процеси и отлични условия за работа на нашите служители“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA. 

Офис сградата от ново поколение ще разполага и с иновативни решения за управление на работната среда, сред които конферентни зали с функционалност за 3D изживяване, интерактивни дъски, технологии за проследяване заетостта на конферентните зали, облачни технологии и други.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас