Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
19 яну
2018
 
 

Kapsch TrafficCom започна изпълнението на националната тол система в България

2110 прочитания

Подписване на договора за националната тол система между АПИ и Kapsch TrafficCom. Снимка: МРРБ

На 16 януари започва изпълнението на националната „тол“ система, след като договорът за реализирането й е подписан от Дончо Атанасов, председател на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Михаел Вебер от името на консорциума Kapsch Traffic Solutions. Kapsch TrafficCom ще отговаря за настройването, техническата конфигурация и техническата поддръжка на националната система за таксуване за камиони над 3,5 тона, както и за въвеждането на електронна винетка за леките автомобили в България.

Проектът трябва да бъде реализиран за 19 месеца, като включва доставката и настройването на 500 терминала за регистриране и издаване на електронни винетки, 100

Прочетете още: Метрополитен София с модерни, надеждни и лесни за обслужване и надграждане специализирани системи

Проектът ще продължи от 19 месеца и ще включва доставка и инсталиране на 500 терминала за регистриране и издаване на електронни винетки, 100 моторни превозни средства, като половината ще са мобилни съоръжения за контрол на трафика и още толкова са служебни коли за глобяващи лица, снабдени с терминали. Освен това ще има и 100 стационарни контролни пункта (тол портали); 100 контролни пункта за измерване на теглото на автомобила в движение, 50 уреда за лазерно сканиране и определяне на габаритите, 30 мобилни офиса, център за данни, включително за управление и контрол на системата, както и бекофис, съобщиха от компанията. Инфраструктурата трябва да бъде инсталирана в рамките на седем месеца, а стойността на договора е 149,9 млн. лв. (приблизително 76,7 млн. евро).

Контролът върху плащането на пътната такса ще бъде осъществяван чрез трафик камери, а преброителните камери ще отчитат и средната скорост на движение, което ще съдейства в борбата срещу войната по пътищата, заяви при подписването на договора министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Според Kapsch TrafficCom България е шестата страна в ЕС, в която компанията се е заела със задачата да внедрява национална система за таксуване (тол система) след Австрия, Швейцария, Полша, Чешка република и Беларус.

„Мобилните решения, предоставяни от Kapsch TrafficCom, помагат за повишаваме на безопасността на пътния трафик, както и за по-надежден, ефикасен и удобен трафик в градска среда и по магистралите. Освен това те помагат за намаляване на замърсяването“, добавят от компанията изпълнител. Тя е част от Kapsch Group с поделения и клонове в над 30 страни, като за общите й приходи са около 648 млн. евро за фискалната 2016/17 г.  

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас