“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћобилни
19 €ну
2018
 
 

¬ »тали€ разследват Apple и Samsung за планирано състар€ване

»талианската антитръстова организаци€ иска да знае дали двете компании умишлено забав€т телефоните си

2063 прочитани€

»талианската антитръстова организаци€ започна две отделни разследвани€ – едното срещу Apple, а другото срещу Samsung - по обвинени€ в планирано състар€ване (пром€на на системата, в ко€то се използва даден продукт по начин, който прави употребата на старите модели изключително трудна).

1

Authorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) се опитва да определи дали двата водещи производител€ на смартфони използват софтуерни актуализации, които забав€т по-старите устройства, с цел потребителите да се ориентират към новите модели. —поред антитръстовата организаци€ съществува възможност Apple и Samsung да не предлагат на клиентите си достатъчно информаци€ относно ефектите от софтуерните актуализации и това, че инсталаци€та им може да забави по-старите модели смартфони, което би могло да наруши н€колко точки от италианското законодателство за защита на потребителите.

ѕрочетете още: ¬ъв ‘ранци€ съд€т Apple заради забав€нето на старите модели iPhone

ќт AGSM не споменават неотдавнашното признание на Apple, според което софтуерът на iOS умишлено забав€ телефоните със стари батерии, за да поддържа полезно ниво на производителност, но със сигурност то е поне част от стимула на организаци€та. Apple вече е разследвана във ‘ранци€ по същите обвинени€. ќще повече, че там планираното остар€ване се преследва от закона.

√лавни€т изпълнителен директор на Apple “им  ук за€ви тази седмица, че следващата актуализаци€ на iOS ще позволи на потребителите, ако искат, да спрат забав€нето, като компани€та обеща да даде и повече информаци€ относно живота и състо€нието на батериите на по-старите модели iPhone.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас