Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 яну
2018
 
 

Apple обеща големи инвестиции в американската икономика

Технологичният гигант планира да вложи 350 млрд. долара в рамките на следващите 5 години и да открие над 20 000 работни места

1190 прочитания

Apple обеща да вложи над 350 милиарда долара в американската икономика през следващите пет години чрез комбинация от свежи инвестиции и данъчни плащания.

В свое изявление от дружеството заявиха, че ще внесат рекорден данък от 38 милиарда долара на средства от 250 милиарда, които понастоящем са държани в офшорни сметки, но компанията планира да ги върне обратно в САЩ. Apple се възползва от промените в данъчния кодекс, приети през декември 2017 г., с които трайно беше намален корпоративния данък от 35% на 21% и еднократната ставка за трансфер на средства от чужбина от 35% на 15,5%.

 

Прочетете още: Google събира всичките си платежни услуги под марката Google Pay

1

 

Като част от петгодишния си финансов план, Apple отделя 30 млрд. долара за капиталови разходи, като една трета от тях са предвидени за разширяване на местните центрове за данни на компанията. Все още не е ясно дали тази инвестиция ще бъде добавена към нейните предварително разчетени разходи или е част от тях. При подаването на декларация в Комисията за ценни книжа и борси през ноември 2017 г. Apple прогнозира капиталови разходи от 16 милиарда долара само през фискалната 2018 година. За сравнение, през фискалната 2017 година, която приключи на 30 септември, компанията изразходва общо 14,9 млрд. долара.

Apple също така планира да увеличи инвестициите си в своя Advanced Manufacturing Fund от 1 милиард на 5 милиарда долара. Фондът осигурява подкрепа на вече съществуващи американски производители и подпомага стартиращи компании да навлязат на пазара.

Производство

Новите работни места също са включени в дневния ред, като от Apple обещават да разкрият нови 20 000. До момента за компанията работят над 84 000 души. Очаква се също така по-късно тази година да бъде обявено и местоположението на новия кампус, където ще бъде дислоцирана техническата поддръжка за клиентите на Apple.

"Ние вярваме дълбоко в силата на американската изобретателност и съсредоточаваме нашите инвестиции в области, в които можем да окажем пряко влияние върху създаването на работни места и готовността за работа на хората", коментира изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

От компанията заявиха, че ще похарчат около 55 млрд. долара за поръчки към американски доставчици през 2018 г., което според Financial Times е с 5 млрд. долара повече, отколкото през 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас