Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
18 яну
2018
 
 

Научно-фантастичен сериал на Netflix дигитализира човешкото съзнание

Страховитата реклама на Psychasec за взаимозаменяеми човешки тела привлече тълпи от посетители на CES 2018.

2109 прочитания

 

Страховитата реклама на Psychasec за взаимозаменяеми човешки тела привлече тълпи от посетители на CES 2018. Снимка: Netflix

Много компании показаха странни неща на CES – свързани кучешки нашийници, интелигентните кутии за отпадъци и дори обувките, които могат да засекат, че падате, и да изпратят предупреждение до телефоните на вашите приятели или роднини. Но една страховита и странна кабина на компанията Psychasec привлече тълпи от посетители.

Прочетете още: Приходите от OTT услуги ще надхвърлят $120 милиарда през 2022 г.

Psychasec описва себе си като компания, разработваща технология, която променя човешкото тяло и обещава начин да запази хората живи за много дълго време. Два модела на щанда показват изкуствени тела, изваяни с перфектни форми. Целта им е да насърчат посетителите да се запишат за „цилиндрично тяло“, в което могат да прехвърлят своето съзнание и да подобрят своето тяло. Има и торбички за тела с намиращи се в тях хора – достатъчно, за да превърнат щанда в най-страховитата изложба на CES 2018.

Въпреки това щандът привличаше огромни тълпи от посетители, въпреки че името на Psychasec дори не присъстваше в списъка с официални изложители на CES. И за това си има логично обяснение. Всъщност Psychasec е „фалшива“ компания, а щандът представлява реклама за бъдещия научно-фантастичен сериал на Netflix, наречен Altered Carbon, чието излъчване започва през февруари.

Сериалът е базиран на едноименния киберпънк роман на Ричард Морган („Суперкомандос“ според превода на романа на издателство БАРД), а действието се развива в далечното бъдеще - след 300 години. Според сценария на филма „обществото е трансформирано от нова технология – съзнанието може да бъде дигитализирано, човешките тела са взаимозаменяеми, а смъртта вече не е неизбежна“. Сюжетът се завърта от затворник, който е прекарал последните 250 години в лед, но получава ново тяло и една възможност да си върне свободата, като разреши ужасяващо убийство.

Сценарист на оригиналния сериал е Лаета Калогридис, а в ролята на главния герой е Джоел Кинаман, познат от филма „Робокоп“, в който също се залага на идеята за заменяеми части от човешкото тяло.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас