Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
17 яну
2018
 
 

Чистачките на Tesla S вече се задействат автоматично

Според Илън Мъск информацията за водните пръски идва от вече вградените камери

5400 прочитания

“Използването на невронна мрежа за засичане на дъжд с помощта на камери (не са нужни специални сензори за дъжд или за слънце). Компютрите са много търпеливи“. С това съобщение в Twitter Илън Мъск обяви поддръжката на нова функция в софтуера на електромобилите Tesla – автоматично включване на чистачките на стъклата.

Функцията се поддържа в приложението Autopilot 2.0+, вградено в моделите на Tesla, след регулярното обновяване на софтуера до версия 2017.50.3.

С негова помощ собствениците на иновативния електромобил могат да настроят чистачките си в режим автоматично включване при дъждовно време. Те могат да настроят и честотата почистване в зависимост от силата на дъжда.

Прочетете още: Tesla обвини сп. Consumer Reports в публикуване на подвеждаща информация

При избора на опцията Auto 1 чистачките се включат периодично, когато се натрупа средно количество дъжд. При избор на по-чувствителната опция Auto 2 чистачките започват да „избърсват“ стъклото веднага щом автомобилът „усети“ дори само лека мъгла или дъжд, например при излизане от гаража в мъглива сутрин.

Междувременно в друго свое съобщение в Twitter собственикът на Tesla “ретуитна“ видео на специализирания сайт за електромобили Electrek, на което се вижда как SUV колата на Tesla Model X изтегля закъсал камион на снежен път в Северна Каролина. Според сайта „справянето“ с тази задача не е изненадващо предвид мощността и големият въртящ момент на електромобила с 4 задвижвани колела, снабдени и с добри зимни гуми. Все пак от сайта не препоръчват тази практика, тъй като това евентуално може да доведе до отпадане на гаранцията за колата. Мъск обаче не коментира подобен риск.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас