Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 яну
2018
 
 

Inmarsat: Недостигът на умения в агритех компаниите възпрепятства иновациите в IoT

Въпреки че по-голямата част от тях са се насочили към IoT, значителна част нямат необходимия персонал и умения, за да се възползват от новите възможности

1644 прочитания

Потенциалът на технологиите, свързани с Интернет на нещата (IoT), за стимулиране на иновациите, ефективността и повишената производителност в селскостопанския сектор е изложен на риск. Компаниите в сектора трябва спешно да повишат квалификацията на настоящите си служители и да започнат кампании за наемане на нов персонал, за да гарантират, че имат капацитета да работят с иновативните технологии. Според независимо изследване по поръчка на Inmarsat, въпреки че по-голямата част от агритех компаниите са се насочили към IoT, значителна част от тях нямат необходимия персонал и умения, за да се възползват от новите възможности.

Маркетинговият специалист Вансън Борн интервюира респонденти от 100 големи агритех компании по целия свят и установява, че, въпреки че над 46% от бизнеса в селското стопанство отчита пълно разгръщане на IoT решения, а още 16% частично, много от тях нямат нужните знания и умения, за да се възползват ефективно от това. Освен това, агритех бизнесът изисква повишаване на уменията на стратегическо ниво, където 65% от респондентите откриват недостиг, както и при управлението на процеса на разгръщане на IoT, където над 50% от респондентите са заявили липса на квалифициран персонал.

1

Прочетете още: Дигиталните иновации са основа за развитието на селското стопанство

Изследването разкрива и специфичните умения за работа с IoT, които липсват в агритех компаниитe. 55% от тях декларират недостиг на персонал в сферата на киберсигурността, а уменията, свързани с анализа на данни и научна информация, се нареждат на второ място с 53%.

Крис Хари-Томас, директор на сектора за развитие на земеделието в Inmarsat, коментира констатациите така: "IoT е фронтовата линия на четвъртата селскостопанска революция, осигуряваща цифрова нервна система с мрежа от свързани и автоматизирани устройства и сензори. Земеделските производители използват тези технологии, за да подобрят ефективността и прецизността на своите операции, да автоматизират напоителните системи, така че водата да се доставя само там, където е необходима, и да оптимизират торенето, за да подобрят добивите си. Автоматизирането на тези процеси намалява необходимостта от ръчна намеса на място, но създава нови изисквания към персонала като квалификация в областа на анализа на данни и киберсигурността, които, както видяхме от нашите изследвания, в момента липсват в отрасъла”.

По думите му с дигиталната трансформация в разгара си, много традиционни механично-физически индустрии, като например селското стопанство, се намират в надпревара за набиране на специалисти, за да подкрепят своите амбиции за разгръщане на IoT. Според него конкуренцията с технологичните компании за квалифициран персонал ще бъде предизвикателство за агритех индустрията.

Крис Хари-Томас добавя, че формирането на стратегически партньорства с трети страни може да помогне на агритех компаниите да преодолеят пропуските в своите умения по отношение на IoT. "Агритех бизнесът трябва да усъвършенства наличния си персонал и да привлече нови таланти, за да развие успешни решения в областта на IoT. Въпреки това, в по-дългосрочен план, фокусът трябва да бъде върху установяването на стратегически партньорства със специалистите по IoT, които могат да съчетаят сложни решения в многобройни комуникационни мрежи, включително сателитни и клетъчни данни, за да внедрят сложни автоматизирани платформи в селскостопанската индустрия", категоричен е той.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас